Vincente Del Bosque 2013Del Boske: Brazil je zasluženo pobedio

Selektor svetskog i evropskog šampiona, fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je danas da je Brazil zasluženo osvojio Kup konfederacija.
Petostruki svetski šampion Brazil noćas je na stadionu Marakana u Rio de Žaneiru četvrti put u istoriji osvojio Kup konfederacija, pošto je u finalu turnira pobedio Španiju sa 3:0.
Dvostruki strelac bio je Fred, a gol je postigao i Nejmar, koji je proglašen za najboljeg igrača turnira.
-Brazil je bio bolji od nas i moramo da im čestitamo. Na početku utakmice nismo imali sreće, ali ne želim da tražim izgovore, jer su oni zaista bili bolji – rekao je Del Boske, preneli su mediji.
-Imali su više snage od nas, a to su preneli u svaki potez koji su pravili tokom utakmice – dodao je selektor „crvene furije“.
Španija je utakmicu završila sa 10 igrača, pošto je u 68. Minute isključen Žerar Pike, a u drugom poluvremenu Serhio Ramos promašio je penal.
-Ima onih dana kada ništa nije kako bi trebalo, a tako je za nas bilo od prvog minuta u finalnoj utakmici. Rano su poveli, a onda su usporili. Moramo da im čestitamo, jer su tačno znali kako da igraju protiv nas – rekao je Serhio Ramos.
-Osvojili smo mnogo važnih titulam ali dođe trenutak kada ne uspete da pobedite. Nismo mašine, savest nam je čista jer smo dali sve od sebe – dodao je fudbaler Real Madrida.
Španija je tako prekinula niz od 29 utakmica bez poraza, a napadač Ferando Tores rekao je da nijedna ekipa ne može stalno da pobeđuje.
-Svi misle da Španija mora da pobedi u svakoj utakmici i da igra u svakom finalu, ali to nije tako lako. Ovom timu ne treba zvono za uzbunu, niti nam je bio potreban poraz da bismo vratili motivaciju – rekao je Tores.
-Ova utakmica ima i jednu pozitivnu stranu – potvrdilo se oni što smo već znali, a to je da neće biti lako pobediti Brazil na njegovom terenu. Za godinu dana vratićemo se u Brazil i kao svetski šampioni branićemo ono što je naše – dodao je napadač Čelsija, koji je osvojio Zlatnu kopačku kao najbolji strelac turnira.
Tores je rekao da će Španija sledeće godine na Mundijalu pokušati da osvoji četvrti veliki trofej uzastopno.
-Fudbal je zbog toga sjajan jer uvek dobijete novu priliku. Nadam se da ću za godinu dana biti u Brazilu i da ću dobiti šansu da se iskupim za ovaj poraz – rekao je Tores.
-Mi smo svetski šampioni i dvostruki uzastopni evropski prvaci. Postigli smo ono što nikome pre nije pošlo za rukom – osvojili smo tri velika turnira uzastopno. Sledeće godine dolazimo da osvojimo I četvrti – dodao je španski reprezentativac.

Povezana vest:  Ferguson ostaje još dve godine u Mančesteru