Oskar: Čelsiju se smeši mnogo trofeja

Fudbaler Čelsija i standardni član državnog tima Brazila koji je osvojio Kup konfederacija Oskar rekao je danas da veruje kako će londonski klub u novoj sezoni osvojiti nekoliko trofeja.
-Veoma sam zadovoljan svojim dosadašnjim igrama u Čelsiju. Minula sezona bila mi je prva u Evropi, a mislim da sam igrač sa najviše nastupa u klubu u tom periodu. Igrao sam, praktično na svakoj utakmici. Nije loše, zar ne? – kazao je Oskar engleskim medijima.
Prošle sezone Čelsi je osvojio Ligu Evrope, ali je ostao bez trofeja u domaćim takmičenjima.
-Hoću da napredujem u Čelsiju. Ako budem mogao da igram još bolje, to će pomoći i celoj ekipi. Verujem da nas čeka dosta trofeja u novoj sezoni – istakao je 21-godišnji brazilski fudbaler.
On je prošle sezone u dresu Čelsija odigrao 64 utakmice i postigao 13 golova.
-Nekada sam, kao klinac, gledao prenose utakmica iz Engleske. Već tada sam video da se radi o dinamičnom i brzom stilu igre. Kada sam došao u Čelsi, to se pokazalo tačnim. Mislim da sam se već navikao na engleski stil. Promenio sam i ponašanje na terenu, jer u Engleskoj igrači razgovaraju sa sudijom, dok su u Brazilu to uglavnom rasprave i svađe. Prestao sam i da padam posle svakog starta – objasnio je Oskar.
On je dodao i da mu je prilikom dolaska u Čelsi pomoglo prisustvo zemljaka Davida Luiza, Ramireša i Lukasa Pijazona na Stamford Bridžu.
-Nas četvorica smo sada veliki prijatelji i veoma smo bliski. Oni su mi mnogo pomogli na terenu i van njega. I naše porodice se stalno druže, važno je da imam takve ljude oko sebe. Drago mi je što živim u Londonu, bilo je lako navići se na ovaj grad. Jedino tokom zime, ‘vuče’ me da idem u Brazil – zaključio je Oskar.

Povezana vest:  Santa Kruz srušio Real, Kasiljas na klupi posle 10 godina