ITALIJA

 

italija_logoPovratak Francesca Tottija u postavu Rome i te kako se osetio već u meču protiv Barija. Kapiten je postigao tri pogotka, Rimljani su bili ubedljivi, a Fabio Capello, selektor Engleske, osetio je potrebu da pohvali vremešnog fudbalera:

– Tottijevo umeće s loptom bilo je karakteristično još samo za Luigija Rivu, kad je reč o Italiji. Naglasio bih da je Riva bio izraziti levak, dok Totti koristi obe noge i u stanju je da uradi šta god poželi. Od desetak šuteva ka golu, koliko ih najčešće uputi tokom meča, bar polovina je opasna po golmane. Takav talenat će ga pratiti dok je živ.

Povezana vest:  Mihajlović: Bio mi je kao otac

Inače, Totti i pored sve češćih problema s povredama deli prvo mesto na listi najboljih strelaca Serije A s Antoniom Di Nataleom, kapitenom Udinezea.

 

Walter Zenga je dobio otkaz u Palermu. Predsednik Maurizio Zamparini nastavlja da menja trenere u žestokom ritmu, a izuzetak nije načinjen ni u slučaju nekadašnjeg predvodnika Crvene zvezde. Zamparini je u proteklih dvadesetak godina bio čelni čovek Palerma i Venecije, a ceh za sve neuspehe ispostavio je ukupno dvadesetosmorici trenera. Uglavnom, do boljih rezultata tim će pokušati da odvede Delio Rossi, nekadašnji strateg Lacija, s kojim je u maju osvojio Kup Italije. Zenga je bio svestan šta mu se sprema, o čemu svedoči i prošlonedeljna izjava:

Povezana vest:  Tomason završio karijeru

– Pričao sam s predsednikom. Nije bio oduševljen. Ubeđen sam da bih odveo tim u neko od evropskih takmičenja samo ako bi mi bilo dozvoljeno da ostanem na klupi do kraja sezone. Ako to i ne bude slučaj, život ide dalje…