vejn runi man jun vs ocelul

Ferdinand: Runi karijeru treba da završi u Junajtedu

Odbrambeni fudbaler Mančester junajteda Rio Ferdinand rekao je danas da bi napadač „crvenih đavola“ Vejn Runi trebalo da završi karijeru na Old Trafordu. Britanski mediji krajem prošle sezone preneli su da Runi želi da ode iz kluba, ali da uprava ne namerava da ga proda.
Trener Mančester junajteda Dejvid Mojs krajem prošle nedleje rekao je da Runi ostaje na Old Trafordu i da nije na prodaju.
-Ne vidim gde bi vam bilo bolje nego ovde. Mislim da kada je neko u klubu jako dugo, kao što je on (Runi), verujem da je dovoljno pametan da razume dinamiku kluba. On je sada dovoljno iskusan i pametan da donese pravu odluku i siguran sam da će tek imati svoju reč – rekao je Ferdinand .
On je za primer Runiju da je odlazak iz Mančester junajteda rizična odluka naveo Kristijana Ronalda.
-Na primer Ronaldo je individualno bio izuzetno apsurdan fudbaler. Ja na stvari gledam bez primesa, samo crno i belo, pa tako pitam da li je on osvojio više trofeja od nas od kada je otišao iz kluba?“, kazao
je 34-godišnji fudbaler. Vejn Runi je u Mančester došao 2004. godine iz Evertona. Do sada je za klub sa Old Traforda odigrao 400 utakmica i postigao 197 golova. 

Povezana vest:  FIFA odložila objavljivanje novembarske rang-liste zbog Maradone