Dragan-Dzajic-3

Crvena zvezda dočekana ovacijama u Atenici

Predsednik FK Crvena zvezda Dragan Džajić, igrači i stručcni štab večeras su u Atenici kod Čačka dočekani uz vatromet i trubače, gde su po povratku sa gostovanja u Slatini, svratili da pozdrave učesnike tradicionalnog turnira u malom fudbalu, koji je okupio 17 ekipa. 
Fudbalski klub Slatina iz istoimenog sela kod Čačka danas je prijateljskom utakmicom protiv Crvene zvezde obeležio 60 godina postojanja. Džajić je u Atenici izrazio zahvalnost zbog srdačnog dočeka rukovodstva i fudbalera ovog kluba. On je kazao da nije očekivao ovoliki broj simpatizera, ali će to biti značajno i mladoj ekipi koja se priprema za takmičenja.
-Ovo je pokazatelj koliko se Zvezda voli, tako da igrači u sebi moraju nositi obavezu pobede, jer se na taj način stiču i simpatizeri kluba. Sve se to dešava zahvaljujući dobrim igrama, ponašanjem i rezultatima – kazao je Džajić. 
Zvezda, prema njegovom mišljenju, u narednoj sezoni može da bude prvak države. 
-Imajući u vidu da prelazni rok još nije završen, očekuje se još pojačanja – najavio je Džajić. 
-Neki pregovori o dolasku igrača su u toku, ali do 31. avgusta ima vremena – dodao je on.
Džajić smatra da će Beograđani do tada biti jači za dva fudbalera.
Trener crveno-belih Slaviša Stojanović izjavio je večeras da je na „pola puta“ ušao u pripreme igrača za naredna takmičenja i da je još u fazi upoznavanja sa ekipom. 
-Idemo korak po korak, trebaće još puno vremena i strpljenja da se slože kockice, ali sam zadovoljan dosadašnjim radom – rekao je on.
-Mudrinski je otišao, tako da postoje problemi u napadu, a već neko vreme se traže pojačanja na mestu štoperskih pozicija – dodao je šef stručnog štaba Beograđana. 
Prema njegovim rečima, nije isključen ni odlazak još nekog igrača iz tabora.
Kada je u pitanju nastup u Evropi, očekivanja su, kako je kazao, da Zvezda ode što dalje. 
Mišljenja je da će biti značajno da li se prva utakmica igra na domaćem ili gostujućem terenu. 
-Protivnici su slični, s obzirom na to da čekamo boljeg iz meča islandskog kluba IBV Vestamanajer i ekipe HB Toršavn sa Farskih ostrva ,ali očekujem da tu utakmicu dobijemo, a daćemo sve od sebe da tako i bude – naglasio je Stojanović. 
Zvezda, veli on, uvek cilja na prvo mesto i kada je domaći šampionat u pitanju, tako da su ambicije iste i za predstojeću sezonu.  Pomoćni trener FK Crvena zvezda Bratislav Živković ocenio je da su igrači dobro fizički pripremljeni, nakon dve utakmice odigrane u Švajcarskoj. 
Prema njegovim rečima, ekipa je i taktički spremna, ali ono što se očekuje je ishod utakmice na Farskim Ostrvima. 
-Zvezdi su u zadnjoj liniji potrebni jedan ili dva igrača. Međutim, Krneta i mladi Lazić odigrali su fenomenalno dve utakmice na pripremama – rekao je Živković, dodajući da postoji potreba za jednim ili čak dva štopera. 
Predstavnike najtrofejnijeg srpskog kluba dočekao je u Atenici i ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić. 
-Drago nam je da Zvezda izađe u narod i oseti koliko se taj klub voli. Večeras je padala kiša, ali to nije sprečilo veliki broj navijača da pozdrave crveno – bele – rekao je Ilić. 

Povezana vest:  Borijelo ostaje u Romi i naredne sezone