engleska logo

Nevil: Domaći igrači ne mogu da se probiju u Premijer ligi

Bivši fudbaler Mančester junajteda Geri Nevil rekao je danas da klubovi dovođenjem stranaca žele bržo da ostvare dobre režultate i tako sprečavaju mlade engleske igrače da se probiju u Premijer ligi. 
-Trenutno postoji opasnost da sve postane previše neposredno, previše brzo. Ali, ne možete da krivite vlasnike klubova što žele brži uspeh, jer su potrošili mnogo novca na transfere i žele da im klubovi budu najuspešniji – rekao je Nevil za Gardijan. 
-Kada, kao Englez, nagovestite da bi u domaćem fudbalu trebalo da igra više engleskih ili britanskih igrača, onda vas optužbe da ste ksenofob. Zbog čega? Lepo je videti da dečaci, koji su odrasli i navijali za svoj klub, jednog dana i nastupaju za njega. U ekipi Barselone je sedam, osam igrača koji su prošli klupsku akademiju. To je odlična stvar – dodao je bivši reprezentativac Engleske. 
Nevil, koji je član stručnog štaba engleske reprezentacije, jedan je od fudbalera Junajteda koji su prošli fudbalsku akademiju tog kluba. On je u mladim selekcijama igrao zajedno sa Dejvidom Bekamom, Polom Skolsom, Nikijem Batom i bratom Filom Nevilom. 
-Oduvek sam verovao da će kvalitet isplivati na površinu i da ćeš, ako si dovoljno dobar, dobiti priliku da se dokažeš. To su nam kao deci oduvek govorili. Ali, sada nisam toliko siguran – dodao je on. 
Nevil je rekao da klubovi ne pružaju trenerima priliku da višegodišnjim radom izgrade uspeh. 
-Mislim da treneri nisu krivi. Svi sa kojima sam pričao u školama za trenere žele da rade na duži period, da izgrade uspeh tokom godina, kao što je Aleks Ferguson to uradio u Mančester junajtedu. Ali, 63 od 92 ligaška kluba je prošle sezone promenilo trenere. Nisu im dali dovoljno vremena – rekao je on. 

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Junajted, Atletiko i Metalist završili posao