Zinedine-ZidaneZidan: Mora mnogo toga da se uči da postanete dobar trener

Pomoćni trener Karala Ančelotija u Real Madridu i legendarni fudbaler „kraljevskog kluba“, Zinedin Zidan rekao je danas da njegova slavna igračka karijera ne mora da znači da će imati pođednako uspešnu trenersku karijeru.
Zidan je krajem prošlog meseca postavljen za pomoćnika Ančelotiju, a u intervjuu za francuski list Ekip (L’Equipe) istakao je da trenerski posao za njega predstavlja novi izazov, kao i da mu je na taj korak bilo potrebno da prevaziđe strah od trenerskog posla.
-Morate u životu da prihvatite da ne znate mnogo. Biti dobar igrač neće vas učiniti dobrim trenerom. Ponekad u krevet legnem sa glavoboljom, jer biti trener je pravi posao, ali imate mnogo toga da naučite. Tako i ja imam mnogo toga da učim, što prihvatam i radujem se tome – rekao je Zidan.
Taj 41-godišnji Francuz priznao je da je po okončanju fudbalske karijere imao strah od trenerskog posla, ali da je to sada prevazišao.
-Plašio sam se da verujem ljudima, a da onda budem izneveren. Dobio sam na samopouzdanju i sa tim verujem da ću moći da izvučem najbolje iz igrača. Igrači će vas slušati jedino ukoliko mu pružite nešto, a ja ću im upravo dati to samopouzdanje – kazao je Zidan.

Povezana vest:  Barselona i Real ne puštaju igrače na dodelu nagrade