Fabio Capello

Kapelo: Srećan sam kao selektor Rusije

Italijanski trener Fabio Kapelo izjavio je da je srećan kao selektor Rusije i da nema nameru da napusti kormilo te reprezentacije, piše danas „Sovjetski sport“.
-Kada trener postigne uspeh u svom poslu, normalno je da se veliki klubovi interesuju za njega. Ono što mogu da kažem jeste to da volim Rusiju i da sam ovde potpuno srećan – rekao je 67. godišni Kapelo, demantujuću tako pianja nekih medija da će napustiti klupu Rusije.
On je istakao značaj predstojeće utakmice kvalifikacija za Mundijal 2014. sa Severnom Irskom.
-To će definitivno biti jedna od najvažnijih utakmica kvalifikacija – ocenio je Kapelo za meč koji će biti odigran 14. avgusta.
On je naglasio da će bivši kapiten Rusije Andrej Aršavin morati da da svoj maksimum ukoliko želi mesto u reprezentaciji.
-Aršavin je kreativan fudbaler, ali to nije dovoljno za uspeh u modernom fudbalu – rekao je bivsi selektor reprezentacije Engleske.
On je dodao da će Aršavin ubuduće morati da trči i da se bori za loptu i da time pokaže da je spreman da se žrtvuje za tim.
-Sada sve zavisi od Aršavina. Ako pokaže da je spreman da se žrtvuje za ekipu, dobiće poziv u reprezentaciju – poručio je Kapelo.
Italijanski stručnjak je ranije dobio ponudu da preuzme Pari Sen Žermen, ali su pregovori propali.
Rusija je trenutno druga u grupi F kvalifikacija za prvenstvo sveta sa 12 bodova iz pet mečeva, dva boda manje od vodeće Portugalije , koja je odigrala sedam utakmica.

Povezana vest:  Zola novi menadžer Votforda