Jose Mourinho Press Conference

Murinjo: Nemamo prioritete, napašćemo sve trofeje

Menadžer fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da su njegovom timu svi trofeji važni i da će pokušati da trijumfuje u sva četiri takmičenja u kojima bude učestvovao.
Čelsi će sledeće sezone igrati u Premijer ligi, Ligi šampiona, FA kupu i Liga kupu. Takođe, „plavce“ očekuje i duel sa Bajernom u Superkupu evrope.
-Svaki naredni meč je najvažniji, ako je to Liga šampiona, onda ćemo se skoncentrisati na to takmičenje. Isto važi za kup takmičenja, jer svi znamo šta ona znače u Engleskoj, posebno FA kup. Za nas nema prioriteta, želimo da u svim takmičenja imamo ovaj mentalitet – rekao je Murinjo na konferenciji za novinare u Bangkoku.
Portugalac je dva puta osvojio Ligu šampiona, sa Portom i Interom, ali mu to nije pošlo za rukom u Čelsiju, koji je predvodio od 2004. do 2007. godine.
-Najveći konkurenti u Premijer ligi biće nam gradski rivali iz Mančestera, Junajted i Siti. Ligu šampiona nije lako osvojiti jer u evropskom fudbalu imate mnogo kandidata za tron. Ipak, mi želimo da dođemo do vrha i borićemo se za to – rekao je Murinjo.
„Plavci“ se trenutno nalaze na turneji po Aziji, tokom koje će odigrate utakmice u Bangkoku, Kuala Lumpuru i Džakarti.
-Ne volim da gubim, igrači takođe i sutra ćemo pokušati da zabeležimo dobar rezultat. Nije problem ako izgubimo, to ništa ne menja, ali pobede su deo kulture i treba pobeđivati čak i u prijateljskim utakmicama – poručio je Murinjo.

Povezana vest:  Ančeloti ne želi da izvuče Real u osmini finala Lige šampiona