uefa champions league

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Sutjeska i Željezničar sa izglednim šansama na revanš

Fudbaleri Sutjeske iz Nikšića igrali su večeras kao gosti protiv ekipe moldavskog Šerifa nerešeno 1:1, u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Ovim rezultatom crnogorski prvak napravio je veliki korak ka plasmanu u narednu rundu pošto mu je u revanšu dovoljan i remi bez golova. Večeras je Šerif poveo u 45. minutu, ali je Sutjeska izjednačila golom Pejovića desetak minuta posle odmora, pa sa realnim izgledima čeka revanš kod kuće.
Sarajevski Željezničar pretrpeo je „podnošljiv“ poraz na gostovanju češkoj Viktoriji iz Plzenja (4:3) i takođe ima šansu za prolaz dalje. Zanimljivo je da su svih sedam golova u Plzenju postignuti u drugom poluvremenu.
Maribor je izvukao remi bez golova na Malti protiv Birkirkare, dok je zagrebački Dinamo već zakoračio u drugo kolo nakon trijumfa u gostima protiv luksemburške Fole Eš (5:0). Hrvatski prvak se dugo mučio protiv autsajdera, a sve golove postigao je u drugom delu susreta.
Srpski šampion Partizan u prvom meču drugog kola kvalifikacija sutra od 15 sati gostuje jermenskom Širaku.
Današnji rezultati:
Viktorija Plzenj (Češka) – Željeznicar Sarajevo (BiH) 4:3 (0:0)
BATE Borisov (Belorusija) – Šahtjor Karagandi (Kazahstan) 0:1 (0:0)
Dinamo Tbilisi (Gruzija) – EB Strejmur (Farska Ostrva) 6:1 (2:1)
Šerif (Moldavija) – Sutjeska Nikšić (Crna Gora) 1:1 (1:0)
Ekranas (Litvanija) – Hafnarfjordur (Island) 0:1 (0:1)
Fola Eš (Luksemburg) – Dinamo Zagreb (Hrvatska) 0:5 (0:0)
Birkirkara (Malta) – Maribor (Slovenija) 0:0
Steaua (Rumunija) – Vardar (Makedonija) 3:0 (3:0)
Sutra igraju Širak (Jermenija) – Partizan (Srbija), Helsinki (Finska) – Nome Kalju (Estonija), Neftči Baku (Azerbejdžan) – Skenderbeg (Albanija), Sligo Rovers (Irska) – Molde (Norveška), Elfsborg (Švedska) – Daugava (Letonija), TNS (Vels) – Legija Varšava (Poljska), Slovan Bratislava (Slovačka) – Ludogorec (Bugarska), Đer (Mađarska) – Makabi Tel Aviv (Izrael) i Kliftonvil (Severna Irska) – Seltik (Škotska).

Povezana vest:  Vlasnik PAOK-a tri godine van fudbala, klubu oduzeti bodovi