FUDBALSKA-LOPTA

Hrejdarson: Možda je i nerešeno sa Zvezdom nerealno

Trener-igrač islandskog IBV-a Herman Hrejdarson rekao je danas da bi nerešen rezultat bio pozitivan za njegove fudbalere protiv Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali da misli da je to možda i nerealno.
-Pozitivan rezultat bio bi ako izvučemo nerešeno, možda je nerealno, ali se svakako nadamo. Dobra je stvar što se igraju dve utakmice, ne samo jedna – rekao je Hrejdarson novinarima u beogradskom hotelu Ekscelsior.
Hrejdarson je kazao da je njegovoj ekipi nagrada to što je uspela da se plasira u drugo kolo kvalifikacija.
-Očekujemo veoma tešku utakmicu. Zvezda ima veliku istoriju, a nama je nagrada sam prolazak prve runde i sada ćemo tražiti neku svoju šansu. Moramo da budemo realni, ovo je velika prilika da naši igrači pokažu koliko su dobri. U prošlom kolu smo videli da tim ima veliki karakter – kazao je Hrejdarson. 
Za ekipu sa Islanda nastupa i legendarni engleski golman, 42-godišnji Dejvid Džejms, a Hrejdarson je naveo da on timu donosi dodatnu snagu.
-Džejms je napravio sjajnu karijeru u Engleskoj i doneo nam je dodatnu snagu. Ima velikog uticaja na tim s obzirom na veliku karijeru i iskustvo – naveo je trener IBV-a. 
On je rekao da njegov tim ne postiže mnogo golova i da je pre svega fokusiran na odbranu.
-Ne postižemo mnogo golova, ali nam u ligi ne ide tako loše s obzirom da ne primamo mnogo. Nekad se žrtvujemo napada kako bismo sačuvali svoju mrežu, nekako smo često više fokusirani na odbranu – rekao je Hrejdarson. 
39-godišnji Hrejdarson je jedan od najboljih i najpoznatijih fudbalera sa Islanda ikada. On je tokom karijere nastupao za veliki broj engleskih klubova, poput Ipsviča i Čarltona, a u ekipi Portsmuta mu je saigrač bio nekadašnji fudbaler Zvezde i reprezentacije Jugoslavije Dejan Stefanović. 
-Igrao sam u Portsmutu sa Dejanom Stefanovićem, on je imao odličnu karijeru i veoma je dobar momak – kazao je Hrejdarson. 
Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa između Zvezde i IBV-a igraće se sutra od 20.30 u Beogradu. 

Povezana vest:  Zvezda: Članovima povlastice za Ligu šampiona