FUDBALSKA-LOPTA

Umro legendarni golman Sitija Bert Trautman

Legendarni nemački golman Bert Trautman umro je danas u 89. godini.  Fudbalski savez Nemačke objavio je da je Trautman umro u mestu La Ljosa blizu Valensije u Španiji.  On je ove godine pretrpeo dva srčana udara, ali se do smrti dobro oporavljao, rekla je njegova supruga Marli. 
Trautman, britanski zarobljenik u Drugom svetskom ratu, ostaće upamćen kao legenda engleskog Mančester sitija, za koji je u finalu FA kupa 1956. godine poslednjih 17 minuta utakmice igrao sa slomljenim vratom. 
Mančester siti je Trautmana nazvao jednim od najvećih golmana svih vremena i istinskom klupskom legendom. Trautman se rodio u Bremenu između dva svetska rata, a Britanci su ga zarobili pred kraj rata i odveli u logor u Lankaširu. On je potom odbio da bude vraćen u Nemačku i Englesku tretirao kao svoj dom. 
On se pridružio Mančester sitiju 1949. godine i postao prvi Nemac koji je zaigrao u finalu FA kupa na stadionu Vembli, kada je Siti izgubio u finalu od Njukasla 1955.  Godinu dana kasnije, Trautman je postao heroj u pobedi nad Birmingemom. 

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Tabares odbio da saopšti tim zbog novinara