Schalke-04Šalke izgubio i propustio priliku da izbije na čelo tabele
Fudbaleri Šalkea izgubili su danas na gostovanju kod Hanovera sa 2:4 i omogućili Bajernu iz Minhena da se učvrsti na čelu tabele nemačkog prvenstva ako pobedi Bajer iz Leverkuzena u derbiju 30. kola Bundeslige.
Tim iz Gelzenkirhena je protiv Hanovera uspeo da stigne zaostatak od 0:2, ali su pobedu domaćem timu doneli golovi Hana Baliča u 80. i dvostrukog strelca Didijea Konana Jaa u 90. minutu susreta.
Šalke je tako ostao na drugom mestu na tabeli Bundeslige sa 58 bodova. Bajern je sakupio 59 bodova, ali na utakmici manje.
Minhenski tim, ipak, neće lako stići do osetne prednosti u prvenstvu, pošto će večeras gostovati kod trećeplasiranog Bajera koji je do sada sakupio 53 boda.
Treće mesto, poslednje koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone, mogla je da barem privremeno preuzme Borusija iz Dortmunda, ali je ona izgubila na gostovanju kod Majnca sa 0:1 pošto je jedini gol na meču bio delo Adama Šalaja.
Borusiji se zato približio Verder, koji je u Bremenu deklasirao Frajburg sa 4:0 uz dva gola Klaudija Pizara i po jedan Arona Hunta i Mesuta Ozila.
Štutgart je pretekao Hamburg na šestom mestu, pošto je Kakau postigao pobednički gol na meču sa Hertom u Berlinu – 1:0.
Tri boda je osvojio i Keln, koji je golovima Adama Matuščika, u Hofenhajmu savladao istoimeni tim sa 2:0.
Hamburg će sutra putovati na megdan Bohumu, dok će aktuelni šampion Volfsburg biti gost kod Nirnberg.
Povezana vest:  Stojković: Interesuje nas samo pobeda