Tito Vilanova PressVilanova: Pet sjajnih godina u Barseloni

Doskorašnji trener fudbalera Barselone Tito Vilanova oprostio se danas od kluba i navijača pismom u kojem je naveo da je proveo pet sjajnih godina na stadionu Nou Kamp.
-Došao je trenutak da se suočim sa promenama u profesionalnoj karijeri i usmerim svu energiju i trud na borbu protiv bolesti koju su lekari otkrili pre godinu i po dana – naveo je Vilanova u pismu objavljenom na sajtu Barselone.
Vilanova (44) se već par godina bori sa rakom pljuvačnih žlezda. Prošle sezone je dva meseca proveo na tretmanima u Njujorku, ali je očigledno da njegovo zdravstveno stanje nije zadovoljavajuće, zbog čega je prinudjen da se povuče sa klupe i usredsredi na lečenje.
-Nije lako napustiti ovu grupu divnih ljudi, igrača, kolega, prijatelja. Večno ću im biti zahvalan za sve što su mi dali i pokazali. Verujem da će ova ekipa biti spremna da preskoči sve prepreke sledeće sezone – naveo je on.
Vilanova je na mestu trenera Barselone zamenio Pepa Gvardiolu u junu 2012. godine, nakon što je prethodno radio kao njegov pomoćnik.

Povezana vest:  27. KOLO JELEN SUPER LIGE, Nove pobede Partizana i Zvezde