Tito Vilanova PressVilanova: Hvala svima na podršci

Bivši trener Barselone Tito Vilanova zahvalio se danas svima koji su bili uz njega tokom borbe s rakom grla i novom treneru poželeo mnogo uspeha.
-Posle pet divnih godina koje sam proveo kao deo tima s kojim sam ostvario svoje snove, vreme je da se suočim s promenama u mom profesionalnom životu, kako bih svu energiju fokusirao na nastavak borbe s bolešću koja mi je dijagnostikovana pre godinu i po dana – napisao je Vilanova u pismu koje je objavljeno na sajtu kluba.
Vilanova je kazao da su mu lekari poručili da uz tretmane kojima će biti podvrgnut ne bi mogao da pruži 100 odsto mogućnosti na klupi Barselone.
-Ali ja ću ostati u blizini i nastaviću da radim u klubu koji volim na nekim drugim zadacim. Nije lako napustiti tako posebnu grupu ljudi, igrača, osoblja i prijatelja sa kojima sam podelio toliko nezaboravnoh doživljaja – kazao je Vilanova.
-Večno sam zahvalan za sve što ste mi pružili. Ljudski i fudbalski kvaliteti ovog tima mogu da prevažiću sve prepreke i ubeđen sam da će moći da se suoče sa svim izazovima u novoj sezoni – naveo je on.
Bivši trener šampiona Španije zahvalio se na podršci predsedniku Sandru Roselu, sportskom direktoru Andoniju Zubizareti i navijačima.
-Sada kada više nisam trener Barselone, nadam se da ću uživati u miru i privatnosti što je meni i mojoj porodici potrebno u ovom trenutku – kazao je Vilanova.
-Ne mogu da završim ovo pismo, a da ne poželim i puno uspeha novom treneru najboljeg tima na svetu. Hvala vam puno svima – napisao je na kraju pisma Vilanova.

Povezana vest:  Mediji: Edin Džeko od ponedeljka u Romi