UEFA-Liga-EvropeHonved zatražio istragu zbog maltretiranja navijača u Srbiji

Fudbalski klub Honved uputio je pismo ambasadoru Srbije u Mađarskoj sa zahtevom da pokrene istragu povodom maltretiranja njegovih navijača od strane srpskih graničnih vlasti pre i posle utakmice protiv novosadske Vojvodine prošlog četvrtka, u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Na klupskom sajtu navodi se da je oko 500 navijača Honveda nekoliko sati zadržano na graničnom prelazu Horgoš pre nego što im je dozvoljen ulazak u Srbiju, a da su im srpski graničari zaplenili hranu, piće, kao i lične stvari, uključujući i fotoaparate iz njihovih autobusa.
Dodaje se da su mađarski navijači prilikom povratka ponovo podvrgnuti pretresu, koji je trajao između jedan i po i dva sata.
Zvaničnik Honveda Pal Gač pozvao je ambasadora Srbije Radeta Dropca da pokrene istragu i „identifikuje odgovorne za neprihvatljive događaje koji kvare prijateljstvo između dva naroda“.
Ranije danas član radikalne nacionalističke stranke Jobik, Đerd Silađi, nazvao je „šokantnom“ činjenicu da mađarsko ministarstvo spoljnih poslova do sada nije reagovalo na novinske izveštaje niti je zatražilo od zvaničnike Srbije objašnjenje povodom maltretiranja fudbalskih navijača.
Fudbaleri Honveda poraženi su prošle nedelje u Novom Sadu od ekipe domaće Vojvodine sa 2:0, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
Revanš susret na programu je u četvrtak od 20.30 sati u Budimpešti.

Povezana vest:  Prandeli: Čeka nas odlučujuća utakmica sa Estonijom