rasovic trening 1

Rašović: Izvukli smo pouke, u napad od prvog minuta

Trener fudbalera Partizana Vuk Rašović najavio je danas ofanzivu u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv jermenskog Širaka, pošto su crno-beli ostali dužni navijačima zbog loše igre u prvom meču, kada su u samom finišu stigli do remija (1:1).
-Na vreme smo dobili šamar, izvukli smo pouke iz prvog meča i očekujem potpuno drugačiju utakmicu nego u Jermeniji. Ono što sigurno mogu da obećam navijačima je da ćemo imati mnogo drugačiji pristup, igraćemo agresivno i za gol više. Uz podršku sa tribina verujem da ćemo doći do uspeha – rekao je Rašović na konferenciji za medije na stadion u u Humskoj.
Trener crno-belih potvrdio je da će Ivan Ivanov biti u konkurenciji za tim i naveo da ekipa trenutno nije u situaciji da razmišlja o negativnim stranama prošlonedeljnog dugađaja kada Bugarin nije bio u stanju da igra prvi meč.
-Ivan se vratio u Partizan jer nije uspeo da realizuje transfer u Bazel. Razgovarao sam sa njim i rekao mi je da je spreman da igra. U ovom trenutku nismo u situaciji da razmišljamo o eventualnoj kazni, iako je činjenica da je sve to bilo veoma negativno. Ivanov mnogo znači za ovu ekipu, pored njega se svi osećaju sigurnije i uveren sam da će sutra i dokle god je u Partizanau dati 100 posto – istakao je Rašović.
Prema njegovim rečima „ima tim u glavi“, ali neizvestan je nastup Marka Šćepovića, koji ima problema sa povredom.
Na pitanje da li bi prihvatio rezultat 0:0, koji crno-bele vodi dalje, Rašović je dao konkretan odgovor.
-Naravno da ne bih. Hoću da igramo napadački i da pokayyemo da smo putpuno drugačija ekipa od one iz prvog meča u Jermeniji. Biće promena, ali one neće biti velike, jer ne može jedan loš meč da sruši sve što smo radili. Iskreno, ne mogu da dočekam da počne utakmica – poručio je Rašović.
On je dodao da će Milan Obradović i Erik Đemba Đemba predstavljati velika pojačanja za Partizan.
-Obradović je iskusan, to je ono što nam je potrebno u ovom trenutku, a sa Đembom Đembom ćemo dobiti mnogo na čvrstini u veznom redu – zaključio je Rašović.
Kapiten crno-belih Saša Ilić istakao je da ekipa želi da pokaže drugo lice u odnosu na prvi meč u Jermeniji.
-Imamo obavezu da navijačima dokažemo da je ono u Jermeniji bio samo slab dan. Gledali smo snimak tog duela i videli gde smo grešil. Najbolje bi bilo da u ranoj fazi postignremo gol i olakšamo sebi posao, ali nećemo srljati jer znamo da smo kvalitetniji od Širaka – naglasio je Ilić.
Revanš utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Širaka igra se sutra od 20.45 na stadionu u Humskoj. Pobednik ovog duela u trećem kolu sastaće se sa boljim iz dvomeča Ludogorec – Slovan Bratislava. Slovaci su u prvoj utakmici slavili sa 2:1.

Povezana vest:  Milošević: Samo manje prekida i lopta više u igri