fc_bordo_francuskaFRANCUSKA LIGA
Još jedan poraz Bordoa
Fudbaleri Monpeljea trećom su utakmicom u nizu bez pobede znatno umanjili izglede da dođu to titule prvaka francuskog šampionata. U 32. kolu Le Championnata kod slabašnog Le Mansa izvukli samo 2:2.
Vratio se Monpelje privremeno na drugo mesto, ali ima utakmicu više od Liona i Okserea, dve od Marselja, a čak tri od Bordoa, tako da mu perspektiva u vrlo zgusnutom vrhu tabele i ne deluje sjajno.
Pretposlednja ekipa na tabeli, koja je jednom nogom već u drugoj ligi, povela je već u prvom minutu igre preko Rolanda Lamaha, ali Monpelje je već u prvom poluvremenu došao do preokreta golovima Karima Ait Fane (12. minuta) i Sulejmanea Kamare koji je u 34. minuti bio precizan s bele tačke.
Osam minuta kasnije obe su ekipe ostale sa 190 igrača na terenu posle tuče u kojoj je sudelovalo više igrača. Crvene su kartone na kraju zaradili Le Manov Gregory Cerdan i Monpeljeov Cyril Jeunechamp.
Bod domaćinu u 70. minuti je svojim drugim golom doneo Lamah.
Lans je svladao Bulonj s 3-0, uz het-trik Toifiloua Maoulide. Zanimljivo je da je Kamerunac do ove utakmice postigao samo dva gola tokom cele sezone.
Grenobl, poslednjeplasirani sastav lige, doživeo je debakl u Tulouzu gde je istoimeni prvoligaš slavio s 4:0. Grenoble se tim porazom i definitivno oprostio od prve lige.
U poslednjoj utakmici odigranoj večeras aktuelni šampion Francuske je pokazao da je sve dalje od odbrane titule. Najnoviji poraz Žirondincim naneo je Pari Sen Žermen, u derbiju 32. kola, rezultatom 3:1.
Večerašnjem porazu značajno je doprinelo isključenje golmana Ramea u 31. minutu. Samo četiri minuta kasnije, domaći su došli u vođstvo golom Armana, a na drugi gol se čekalo do 75. minuta, kada je Erding praktično osigurao trijumf svetaca. Minut kasnije priliku je dobio Mateja Kežman, umesto Žilija, ali su u 80. minutu gosti preko Sanea postigli gol nade.
Međutim, da dilema više ne bude, potrudio se Oro u 86. minutu meča, postavivši konačan rezultat meča – 3:1. PSŽ se ovim trijumfom priključio ekipama iz sredine tabele.
Le Championnat, 32. kolo:
Monako – Valensijen 2:1(Nene 61, Maazou 78 / Biševac 36)
Lorijen – Ren 1:1(Diarra 12 / Danze 42)
Sošo – Sent Etjen 0:2(Perrin 41, Bergessio 64)
Le Man – Monpelje 2:2(Lamah 1, 70 / Fana 12, Camara 34 – 11 m)
Lans – Bulonj 3:0(Maoulida 32, 50, 67)
Tuluz – Grenobl 4:0 (Machado 9, Tabanou 64, 70, Gignac 85)
Pari Sen Žermen–Bordo 3:1 (Armand 35, Erding 74, Hoarau 86/ Sane 80)
Sutra igraju:
17:00   Nansi – Okser
17:00   Lion – Lil
21:00   Marsej – Nica
Povezana vest:  Slavoljub Srnić otišao iz Crvene zvezde u Las Palmas