pep gvardiola 2013

Gvardiola: Nema izgovora ako ste trener Bajerna

Trener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je danas da bi bilo neoprostivo ako njegova ekipa ne pobedi Borusiju iz Dortmunda u Super kupu Nemačke.
-Ovo će biti prvi put da vodim ekipu na Signal Iduna parku. Rečeno mi je da je to poseban doživljaj, ali finale je uvek posebno. To je titula, a titula je uvek važna. Čast je boriti se za taj trofej, ali ako ste trener Bajerna nema izgovora ili izvinjenja ako se izgubi – rekao je Gvardiola.
Super kup Nemačke u kojem se sastaju Barejn i Borusija, u reprizi poslednjeg finala Lige šampiona, igra se sutra od 20.30 u Dortmundu.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati 9. kola i tabela



-(Trener Borusije Jirgen) Klop je uradio super, super posao sa Borusijom. Oni su dva puta bili šampioni Bundeslige i to je dobro iskustvo – kazao je Gvardiola.
Bivši trener Barselone kazao je da Borusija ima dobar tim, a posebno je izdvojio golmana Romana Videnfelera i fudbalere Matsa Humelsa I Nevena Subotića.
-Borusija ima veoma dobrog golmana Videnfelera. Humels i Subotić će biti odlični kao što su bili i pre, a (Marko) Reus je veoma inteligentan. Takođe su opasni po bokovima, a u napadu je veoma dobar napadač Robert Levandovski – rekao je trener šampiona Evrope i Bundeslige.
Bajern u sutrašnjem meču neće moći da računa na golmana Manuela Nojera i Franka Riberija, koji su se povredili u utakmici protiv Barselone u sredu. Takođe, pod znakom pitanja je i nastup Baštijana
Švajnštajgera.

Povezana vest:  Maskerano produžio ugovor sa Barselonom do 2018. godine