LiverpoolProdaje se FK Liverpul za 350 miliona funti

Čuveni engleski fudbalski klub Liverpul (Liverpool), prema pisanju britanskog tabloida The Sun, ponovno je stavljen na prodaju po ceni od 350 miliona funti, svega tri godine otkako ga je preuzela američka kompanija Fenvej Sports Grup (Fenway Sports Group – FSG).
Neimenovani gradski izvor tvrdi da je vlasnik Džon V. Henri (John W. Henry) duboko razočaran rezultatima kluba otkako ga je preuzeo 2010. godine, preneo je portal seebiz.eu.
Iako je potrošio čak 187 miliona funti na pojačanja, Liverpul ove sezone ne igra u Evropi, a vrhu engleske Premier lige nije ni primakao, iako je u nju ušao s nadom da će zaraditi.
Magazin Forbs je 2010. godine procenio Liverpul kao šesti najunosniji fudbalski klub na svetu (vrednost preko 500 miliona funti), ali se spostavilo da je pogrešio.
Neimenovani izvor iz Liverpula tvrdi da je Henri pokušao pre nekoliko meseci da nabavi novac od naftne kompanije Aramco iz Saudijske Arabije, ali mu je ona uzvratila ponudom da otkupi sve akcije kluba, što Henri, navodno, još razmatra.
Spekuliše se i da su dva američka milijardera jako zainteresovana za kupovinu Liverpula, ali njihova imena za sada nisu poznata.

Povezana vest:  Mediji: Van Gal nije ponudio ostavku