Lionel-MessiMesi:Možemo da vladamo na terenu samo ako to želimo!
Fudbaleri Barselone napravili su veliki korak prema novoj šampionskoj tituli prvaka nakon što su u 160. El Classicu savladali Real u Madridu s uverljivih 2:0.
Strelac prvog gola bio je Lionel Mesi, dok je sudbinu domaćinu zapečatio drugim golom u nastavku Pedro. Sjajni argentinski fudbaler sinoć je došao do okrugle cifre od 40 pogodaka za Barselonu ove sezone (u svim takmičenjima), dok ih je u Primeri postgao 27, pa se zasluženo nalazi na prvoj poziciji liste strelac prvenstva
Pogotkom na Santiago Bernabeuu je postigao gol u trećem od poslednja četiri El Clasica (nije bio strelac u prvom njihovom dvoboju ove sezone kada je 1:0 pobedu Barsi doneo Zlatan Ibrahimović), a ukupno je sedam puta smeštao loptu u mrežu Reala u ovim velikim derbi-susretima, čime je treći na toj večnoj listi.
Isto tako, omaleni genijalac je postigao 16 od poslednjih 28 pogodaka svog tima u svim takmičenjima ove sezone.
-Pokazali smo još jednom da možemo da vladamo na terenu protiv bilo kog sastava na svetu. Samo ako to želimo – samouvereno je rekao Mesi i nastavio: – Napravili smo velik korak prema šampionskoj tituli, ali niko ne i ključan. Ostalo je još mnogo utakmica do kraja, kao i mogućih osvojenih i propuštenih bodova. Treba još mnogo posla uraditi. Ali, u svakom slučaju, uvek je lepo pobediti Real. Poseban je to osećaj – rekao je vođa ekipe koja sada ima tri boda više u odnosu na Real.
-Real je ekipa koja prosečno postiže tri gola po utakmici. To je zastrašujući sastav, ali u subotu su stvorili samo jednu ili dvie prilike, i to samo kad smo mi izgubili loptu – dodao je Pep Gvardiola.
Povezana vest:  KUP SRBIJE, Partizan u Nišu, Zvezda dočekuje Kragujevčane