ZVEZDA-ILLICHIVETS 16

Zvezda izgubila od Černomoreca sa 3:1

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su danas u Odesi od Černomoreca sa 3:1 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Gol za Zvezdu postigao je Vukan Savićević u 59. minutu meča. Strelci za Černomorec bili su Sito Rijera u 32, Frank Đa Đeđe u 38. i Oleksij Antonov u 78. iz penala. Revanš se igra za sedam dana u Beogradu. 
Zvezda je večeras igrala bolje nego u meču sa IBV-om u prošlom kolu, ali je Černomorec iskoristio sve njene greške. Crveno-beli su imali inicijativu u 32. minutu, kada je domaćin poveo. Odbrana Zvezde loše je reagovala na jednu dugačku loptu, na koju je naleteo Đa Đeđe i lobovao golmana, ali je sa gol linije izbio Jovan Krneta, samo da bi se ona odbila do Rijere, koji je sa pet metara lako smestio u mrežu. 
Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0, kada je Oleksij Gaj uputio dugačku loptu ka Zvezdinom šesnaestercu, koja je pronašla put do Đa Đeđea, a on je sa oko 11 metara zakucao Bajkoviću iza leđa. Zvezda je u drugom poluvremenu imala inicijativu, koju je krunisala u 59. minutu. Akciju je pokrenuo Filip Mladenović centaršutom do Abiole Daude, koji je preskočio, a onda je lopta došla do usamljenog Savićevića, kome nije bilo teško da smanji prednost domaćih. 
Zvezda je nastavila da napada i dalje, ali se to zaustavilo u 77. minutu, kada je Vešović startovao na Andersona Mineiru, a sudija je dosudio penal, koji je Antonov mirno iskoristio za 3:1.  To kao da je zaustavilo Zvezdu koja nije imala snage da napravi nešto više. 
Kada je dosuđen penal, na stadionu su izbili incidenti, jer su navijači Zvezde prodrli na donji deo tribine na kojoj su bili smešteni i sukobili su se sa redarima i domaćim navijačima, nakon čega je intervenisala policija. Huligani su se vratili na svoj deo tribine, ali su nastavili još neko vreme da se gađaju stolicama sa domaćim navijačima. 

Povezana vest:  Fudbaleri Real Madrida podržali trenera Lopetegija