AS_Roma33. KOLO SERIJE A

Roma novi lider, pobeda Juventusa, Milan se provukao

 

Fudbaleri Rome preuzeli su od Intera prvo mesto na tabeli italijanskog prvenstva, pošto su danas na svom terenu savladali Atalantu sa 2:1 u utakmici 33. kola Serije A.

„Vučica“ je povela golom Mirka Vučinića u 12. minutu, a na 2:0 povisio je Marko Kaseti u 27. minutu. Poraz gostiju ublažio je Simone Tiriboki pogotkom u 53. minutu.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Čelsi - Mančester u četvrtfinalu

Ekipa Rome sada ima 68 bodova, jedan više od drugoplasiranog Intera koji je juče odigrao 2:2 protiv Fiorentine.

Fudbaleri Juventusa savladali su u Torinu Kaljari sa 1:0 i zabeležili tek drugu pobedu u poslednjih šest prvenstvenih utakmica. Strelac gola vrednog tri boda bio je Đorđo Kjelini u 35. minutu.

Katanija, koju trenira Siniša Mihajlović, odigrala je 2:2 protiv domaćeg Milana iako je posle prvog poluvremena imala dva gola prednosti.

Povezana vest:  Popović: Da se iskupimo za kiks iz prvog kola

Maksi Lopez je u 12. minutu postigao vodeći pogodak za Kataniju, a prednost je duplirao Adrijan Rikjuti u 43. minutu. U nastavku utakmice domaći „roso-neri“ su do boda došli golovima Marka Borijela u 48. i 80. minutu.

Važnu pobedu u borbi za mesto u Ligi šampiona sledeće sezone zabeležio je Palermo koji je savladao Kjevo sa 3:1, dok je Udineze pobedom od 2:0 nad domaćim Livornom značajno povećao svoje šanse za opstanak u elitnom društvu.

Povezana vest:  Stošić: Najtužniji dan u životu