vojvodina honved

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

Zvezda i Vojvodina igraju revanše kvalifikacija za LE

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras igraju revanš utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a treneri oba tima, Slaviša Stojanović i Marko Nikolić, veruju da njihovi izabranici mogu da izbore baraž za drugo po važnosti evropsko klupsko takmičenje.
Crveno-beli na Marakani dočekuju ekipu ukrajinskog Černomoreca, koji je prvi meč u Odesi dobio sa 3:1, dok Novosađani gostuju turskoj Bursi nakon remija 2:2 kod kuće prošlog četvrtka.
Stojanović je istakao da njegov tim ne sme da podlegne atmosferi, već da strpljivom igrom pokuša da pobedi Černomorec i izbori plasman u narednu rundu takmičenja.
-Moramo da budemo strpljivi, jer protivnik svaku grešku kažnjava, a u to smo mogli da se uverimo u prvom meču. Moramo da povećamo agresivnost i ne sme da nas zavede atmosfera na tribinama. Bilo bi dobro da odmah postignemo gol, ali fudbal se igra 90 minuta – rekao je Stojanović.
On je dodao da su svi igrači, osim Mijailovića, zdravi i da konkurišu za večerašnju utakmicu.
-Kristalno je jasno šta treba da uradimo ako želimo da prođemo dalje. Imali smo vremena da se odmorimo i spremimo za meč. Očekuje nas težak posao, ubeđen sam da ćemo dati maksimum, a posle utakmice ćemo podvući crtu i videćemo da li je to bilo dovoljno – zaključio je Stojanović.
Vojvodina je u Novom Sadu ispustila pobedu protiv Burse u samom finišu utakmice, ali trener Nikolić smatra da šansa za baraž nikako nije izgubljena.
-‘Ništa još nije gotovo. Rekao sam to i na kraju prve utakmice, a ponavljam i sada. Svi smo svesni kvaliteta protivnika, međutim, smatram da imamo šanse, a naši aduti su zajedništvo na terenu, disciplina i velika želja igrača da pruže maksimum. Ne mislimo da je gostovanje u Turskoj nemoguća misija i učinićemo sve da posle mnogo godina dovedemo Vojvodinu na korak od grupne faze Lige Evrope – rekao je Nikolić.
U revanš utakmicma trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope Bursa i Vojvodina sastaju se večeras od 19.30, a Crvena zvezda i Černomorec od 20.30 sati.

Povezana vest:  Mesi: Voleo bih da završim karijeru u Argentini