napredak stadion

Mirosavljević: Napredak ima ekipu za vrh tabele

Kruševački Napredak ima ekipu za vrh srpskog fudbala i realno je očekivati da se nađe među prvih pet timova na tabeli, izjavio je danas kapiten Nenad Mirosavljević. Napredak se ove sezone vratio u Superligu Srbije pošto je osvojio prvo mesto u Prvoj ligi, a očekivanja štručnog štaba pred prvenstvo su velika, iako će se na samom startu susresti sa ekipom Jagodine koja je prošle godine osvojila Kup.
-Nezahvalno je prognozirati ishod kompletnog prvenstva, ali ja stojim iza onoga što sam rekao, a to je da Napredak ima odličnu ekipu i realno je očekivati da se nađemo među prvih pet ekipa – rekao je Milosavljević novinarima.
Napredak je kao pojačanja u klub doveo dosadašnjeg fudbalera Inđije Srđana Dimitrova, igrače Hajduka iz Kule Miloša Cvetkovića i Mladena Veselinovića, kao i Nikolu Trujića, koji je raskinuo ugovor sa Partizanom.
-Oni su možda malo kasnije došli, nisu obavili kompletan pripremni period sa nama, međutim mislim da su se uklopili veoma brzo i smatram da će to dokazati već na narednoj utakmici – prokomentarisao je Mirosavljević.
Trener Napretka Milan Lešnjak složio se sa Mirosavljevićem da Kruševljane očekuje teška utakmica, jer igraju na gostovanju.
-Sigurno je da će biti jedna kvalitetna utakmica, a iako smo tek sada ušli u Superligu, nećemo se zadovoljiti remijem ili zatvorenom igrom u potpunosti. Reč je o ekipi koja je disciplinovana, iskusna i dugo na okupu, a prednost Jagodine je iskustvo u superligaškom takmičenju – kazao je Lešnjak.
Utakmica prvog kola Superlige Srbije Jagodina – Napredak na programu je u subotu, 10.avgusta, od 20 sati na gradskom stadionu u Jagodini.

Povezana vest:  Jakinta na izlaznim vratima Juventusa