spanija_logo31. KOLO ŠPANSKE PRIMERE

Debakl madridskog Atletika u Barseloni

 

Fudbaleri Espanjola ubedljivo su večeras kod kuće pobedili Atletiko iz Madrida sa 3:0 u 31. kolu španskog prvenstva i osvojili možda i presudne bodove u borbi za opstanak u Primeri.

Espanjol je sva tri pogotka postigao u drugom poluvremenu. U 47. minutu Viktor Ruiz je dao prvi gol, 20 minuta kasnije na 2:0 povisio je Pablo Osvaldo, a konačan rezultat postavio je Ivan Alonso u poslednjim trenucima meča.

Povezana vest:  Održana sednica Odbora za hitna pitanja FSS

Fudbaleri Atletika iz Bilbao ostali su u trci za mesto koje vodi u Ligu Evropa, pošto su na svom stadionu savladali Almeriju sa 4:1.

Junak pobede domaće ekipe bio je dvostruki strelac Havi Martinez, a mrežu protivnika zatresli su Igor Gabilondo i Fernando Ljorente.

Rasing iz Santandera na gostovanju kod Deportiva iz La Korunje osvojio je važan bod u borbi za opstanak – 1:1. Domaćin je poveo golom Ivana Sančeza već u prvom minutu, a konačan rezultat postavio je Toni Moral u 84. minutu.

Povezana vest:  Brajton drugu godinu uzastopno izbacio Njukasl iz FA Kupa

Rasingov konkurent u borbi za opstanak, Saragosa, poražena je na gostovanju kod Osasune sa 2:0. Domaćin je poveo u drugom minutu preko Karlosa Arende, a pobedu Osasune potvrdio je Kristijan Vadoč.

U derbiju kola ekipa Barselone juče je u Madridu savladala Real sa 2:0 i ostala sama na čelu tabele sa tri boda više od „kraljevskog“ kluba.

Povezana vest:  Benites: Ivanović je sjajan igrač