andrea pirlo ital 2011

Pirlo: Voleo bih da ostanem u Juventusu

Fudbaler Juventusa Andrea Pirlo rekao je danas da je spreman da do kraja karijere igra za torinsku Staru damu, ali samo pod uslovom da ostane jedan od ključnih „šrafova“ u timu Antonija Kontea. Pirlo je 2011. došao u Juventus iz redova Milana, a ugovor sa torinskim klubom ističe mu u leto 2014. godine.
-Naravno da planiram još da igram, samo ćemo da vidimo gde. Već sam razgovarao sa klupskim funkcionerima i sastaćemo se ponovo na kraju sezone. Prva opcija je da ostanem u Juventusu, ali ne želim da budem teret. Godine prolaze, ali nigde ne piše da moram da ostanem u klubu samo zato što se zovem Pirlo. Želim da budem važan deo uspešne ekipe ili ću da odem – kazao je Pirlo italijanskim medijima.
On je istakao da finansije neće predstavljati problem oko eventualnog produžetka saradnje. 
-Ako u nekom slučaju budem odlučio da menjam klub, verovatno će to biti inostranstvo. Svakako želim još da igram u nekoj vrhunskoj ekipi – objasnio je reprezentativac Italije.
Veliko interesovanje za Pirla pokazao je madridski Real.
-Razgovarao sam sa svojim menadžerom i trenerom Reala Karlom Anćelotijem, sa kojim sam inače u redovnom kontaktu. Ipak, niko iz Reala me nije poslao zvaničnu ponudu – zaključio je Pirlo.
Prošle sezone Pirlo je u dresu Juventusa odigrao 45 utakmica i postigao pet golova.

Povezana vest:  Lalatović: Nismo bili bolji od Napretka, ali pobeda mnogo znači