spanija_logoPoraz Valensije na gostovanju kod Majorke, debakl Atletiko Madrida
U nedeljnim utakmicama 31. kola španskog fudbalskog šampionata samo je susret Rasing Santander – Deportivo La Korunja završen bez pobednika.
Rasing iz Santandera je na gostovanju kod Deportiva iz La Korunje osvojio važan bod u borbi za opstanak u društvu najboljih, utakmica je završena rezultatom 1:1. Domaćin je poveo golom Ivana Sančeza već u prvom minutu, a konačan rezultat postavio je Toni Moral u 84. minutu.
Rasingov konkurent u borbi za opstanak, Saragosa, poražena je na gostovanju kod Osasune sa 2:0. Domaćin je poveo u drugom minutu preko Karlosa Arende, a pobedu Osasune potvrdio je Kristijan Vadoč.
Fudbaleri Espanjola ubedljivo su kod kuće pobedili Atletiko iz Madrida sa 3:0 u i osvojili možda i presudne bodove u borbi za opstanak u Primeri.
Espanjol je sva tri pogotka postigao u drugom poluvremenu. U 47. minutu Viktor Ruiz je dao prvi gol, 20 minuta kasnije na 2:0 povisio je Pablo Osvaldo, a konačan rezultat postavio je Ivan Alonso u poslednjim trenucima meča.
Fudbaleri Atletika iz Bilbao ostali su u trci za mesto koje vodi u Ligu Evropa, pošto su na svom stadionu više nego ubedljivo savladali Almeriju sa 4:1. Junak pobede bio je dvostruki strelac Havi Martinez, a mrežu protivnika zatresli su Igor Gabilondo i Fernando Ljorente.
Fudbaleri Majorke pobedili su večeras na svom terenu Valensiju sa 3:2 u poslednjem meču 31. kola španskog prvenstva i došli do četvrte pozicije na tabeli Primere.
Majorka je odlično počela meč i nakon prvog poluvremena imala je dva pogotka prednosti. U šestom minutu vodeći gol postigao je Gonzalo Kastro, a na 2:0 povisio je Pjer Vebo u 21. minutu.
Valensija je u 46. minutu smanjila zaostatak preko Đordija Albe, ali je u 63. minutu Manuel Fernandeš auto-golom ponovo duplirao prednost Majorke.
Poraz gostiju ublažio je Pablo Ernandez u 86. minutu, a tri minuta kasnije crveni karton u Valensiji zaradio je Fernandeš.
Reprezentativac Srbije odigrao je svih 90 minuta u dresu gostujućeg kluba.
Rezultati:
Deportivo – Rasing 1:1
Osasuna – Saragosa 2:0
Atletik Bilbao – Almerija 4:1
Espanjol – Atletiko Madrid 3:0
Majorka – Valensija 3:2
Odigrano u subotu:
Malaga – Sevilja 1:2
Tenerife – Valjadolid 0:0
Viljareal – Sporting 1:0
Herez – Hetafe 0:1
Real Madrid – Barselona 0:2
Tabela: Barselona 80, Real 77, Valensija 56, Maljorka 51, Sevilja 51, Bilbao 48, Viljareal 46, Hetafe 44, Deportivo 43, Atletiko 40, Sporting 37, Almerija 37, Osasuna 37, Saragosa 32, Rasing 32, Malaga 31, Tenerife 26, Valjadolid 25, Heres 23
Povezana vest:  Maradona nezadovoljan ponašanjem protivničkog trenera