Roy-Hodgson 2

Hodžson: Neće biti problema sa Junajtedom zbog Runija

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je danas da ne očekuje da će zbog poziva Vejna Runija u državni tim imati problema sa Mančester junajtedom. Runi nije igrao za Mančester junajted na predsezonskoj turneji zbog povrede ramena i tetive, ali će se pojaviti na okupljanju reprezentativaca Engleske povodom prijateljske utakmice sa Škotskom u sredu.
Britanski mediji spekulisali su da u Mančester junajtedu neće biti zadovoljni ako Runi, koji nije dovoljno fizički spreman, bude pozvan u reprezentaciju.
-Neće biti problema između (trenera Junajteda Dejvida) Mojsa i mene, mi smo već dugo prijatelji. Dejvid u potpunosti razume situaciju. Moramo da prihvatimo da će mnogi imati mišljenje oko poziva za Runija i da će pokušati da prave probleme, ali to je pogrešno – rekao je Hodžson, preneli su britanski mediji.
-Situacija je jednostavna – u septembru i oktobru nas očekuju veoma važne utakmice. Nisam video igrače od kada smo bili u Brazilu, pre tri meseca, pa je važno da ih okupim – one koji će biti važni za utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo – dodao je on.
Runi je putem svoje stranice na Fejsbuku zahvalio Hodžsonu na ukazanom poverenju.
-Jedva čekam da se priključim reprezentaciji i nadam se da ću igrati takmičarsku utakmicu protiv Škotske – protiv njih su uvek takvi dueli. Veliku zahvalnost dugujem Roju Hodžsonu što me je pozvao u tim i tako pokazao da veruje u mene – naveo je Runi.
Runi je tokom leta u više navrata rekao da želi da ode sa Old Traforda, a mediji su spekulisali da bi mogao da pređe u Čelsi. Međutim, uprava Mančester junateda saopštila je da ne želi da ga proda.

Povezana vest:  Jaja Ture srušio Njukasl, Siti na pragu titule