bajkovic

Javor pobedio Zvezdu u Ivanjici

Fudbaleri Javora pobedili su danas u Ivanjici Crvenu zvezdu sa 4:2 (2:2), u prvom kolu Super lige Srbije. Ovo je četvrta sezona za redom kako fudbaleri Zvezde ne uspevaju da zabeleže pobedu na startu šampionata.
Javor je poveo već u 5. minutu golom Milovana Milovića, a prednost domaćih fudbalera udvostručio je Ifeanij Onjil u 13. minutu. Do kraja prvom goluvremena Zvezda je uspela da izjednači. Prvo je na 1:2 smanjio Filip Kasalica u 21. minutu, a konačan rezultat prvog dela igre postavio je Nejc Pečnik u 28. minutu. 
Zvezda je u 68. minutu ostala sa deset fudbalera na terenu pošto je Novak Martinović dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Javor je brojčanu prednost na terenu iskoristio u potpunosti. U 81. minutu  novo vođstvo Javoru doneo je Predrag Đorđević, da bi tri minuta kasnije Držić postavio konačan rezultat – 4:2. 
Zvezda još jedom nije otvorila sezonu na način kakav nije želela. Posle poraza od Černomoreca i ispadanja iz kvalifikacija u Ligi Evrope, danas je usledio još jedan šamar. Javor je na domaćem terenu u Ivanjici potpuno zasluženo pobedio i osvojio sva tri boda na startu prvenstva. 
Iz prve akcije na utakmici Javor je izborio korner sa leve strane, da bi se, posle ubačene lopte, u šesnaestercu Zvezde najbolje snašao  Milović koji se na nekoliko metara uspeo da savlada golmana Bajkovića.  Već u 13. minutu Javor je duplirao prednost. Borko Veselinović je lepo dodao loptu do Ifeanija Onjila, koji je sam izašao ispred Bajkovića, pa mu nije bilo teško da savlada golama Zvezde. 
Od tog trenutka Zvezda je prešla svim snagama u napad. Ređale su se prilike i promašaji. Šansu da smanje rezultat imali su kapiten Nenad Milijaš i Nejc Pečnik. 
Gosti iz Beograda su konačno uspeli da pogode mrežu u 21. minutu. Filip Kasalica je, posle dosta sreće, pošto se lopta odbila do njega od jednog odbrambenog igrača Javora, uspeo da savlada golmana Javora Lazovića.
Samo sedam minuta kasnije Zvezda je stigla do izjednačenja. Abiola Dauda je uposlio Pečnika, a Slovenac je volejom savladao golmana domaćih. Javor je odmah na početku drugog poluvremena imao priliku da povede, ali je Bajković odbranio udarac Onjila. Usledio je potom odličan šut Flipa Mladenovića u 52. minutu, ali umesto mreže Ivanjčana zatresla se samo prečka. 
Posle još jedne prilike Javora i dobre intervencije Bajkovića, usledio je šok za goste. Dvadeset minuta pre kraja meča Martinović je srušio napadača Javora, pa je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. 
Prednost igrača više na terenu Javor je maksimalno iskoristio. Predrag Đorđević je u 81. minutu odlično skočio nakon kornera i deveo Javor u vođstvo, a samo tri minuta kasnije Dražić je pobegao Zvezdinoj odbrani i postavio konačan rezultat – 4:2. 

Povezana vest:  Kokeza preuzima mesto predsednika FS Beograda?!