tole karadzic 6

Karadžić: Čović i Zvezda traže alibi za neuspehe

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da predstavnici Crvene zvezde saopštenjima i javnim napadima na njega i organizaciju na čijem je čelu traže alibi za sopstvene neuspehe.
-Na odmoru sam već nekoliko dana i samo sam čuo šta se dešavalo. I da je suđenje na utakmici u Humskoj bilo loše i da je Zvezda izdala saopštenje povodom meča koji nije igrala. Čuo sam i da je to saopštenje crveno-belih pisao Nebojša Čović i voleo bih da znam da li je to zvaničan stav celog kluba ili njegov lični. Jer, nisam siguran da li su svi iz UO Zvezde znali da će biti objavljeno – rekao je Karadžić.
Crveno-beli su zatražili ostavku predsednika FŠ i zapretili istupanjem iz lige nezadovoljni stanjem u sudijskoj organizaciji.
Kao poslednji u nizu primera lošeg deljenje pravde naveli su jučerašnju utakmicu Partizan – Novi Pazar (4:3) u prvom kolu Superlige.
-Ako je to stav kluba, neka ga dostave u pisanoj formi Izvršnom odboru, pa ćemo o njemu raspravljati. Zvezda nije imala uspeha na evropskoj sceni, pa ne znam da li je ovo pokušaj da se prikrije taj neuspeh. Čitav scenario je dobro poznat godinama unazad – poručio je predsednik FSS.
Karadžić je rekao da nema nameru da štiti bilo koga, pa ni sudiju meča Partizan – Novi Pazar, Nedeljkovića.
-Čuo sam i ja da je arbitar pravio greške i to će, kao svaki put, nadležni organi sankcionisati. Stvarno mi je malo neverovatno da neki klub traži ostavku predsednika fudbalskog saveza zbog propusta sudije na jednoj utakmici i to na kojoj taj klub nije ni igrao – zaključio je Karadžić.

Povezana vest:  FIGC odbacila žalbu Noćerine