Crveno beli spremni za 137. derbi

 

milan_vilotic_fud_cz1Sutra je dan odluke! Na Marakani, najvećem srpskom stadionu na program je 137. „večiti derbi“, prvog u sezoni 2009/2010. Dobro je poznat osećaj išćekivana kod svih kojima je crveno-bela boja u krvi, kako onima na terenu, tako i onima na tribinama. Očekuje se veliki broj navijača Crvene zvezde, koji će sigurno „nositi“ fudbalere, među kojima će biti veliki broj debitanata. Predvodnik ove generacije mladih je Vladimir Petrović – Pižon.

Zamenik kapitena Slavoljub Đorđević je do sada odigrao sedam derbija u kojima je zabeležio četiri pobede i tri remija, uz samo jedan primljen gol. Ipak, za njega je statistika prošlost i svaki novi derbi je priča za sebe.

– Sigurno da nas očekuje pravi fudbalski praznik, gde lično očekujem pun stadion. Posle par godina, očekuje se da derbi bude jako zanimljiv. Mislim da će biti teška utakmica i na psihološkom i na fizičkom planu, uz dosta taktičkih nadmudrivanja. Svi znamo da je veliki ulog u pitanju. Nama pobeda omogućuje da budemo jesenji prvaci, dok svaki drugi rezultat „zakuvava“ prvenstvo. U ime svih igrača, mogu da kažem da smo spremni i fizički i psihički i da smo spremni da odigramo pravu borbenu utakmicu – kaže Đorđević.

Povezana vest:  Ćezena angažovala Marka Đampaola za trenera

Crvena zvezda je od početka sezone primila minimalni broj golova, ali je u poslednjoj Kup utakmici Spartak postigao dva.

– Do sada sam nekoliko puta rekao, i kad smo vezali nekoliko utakmica bez primljenog gola, uvek smo stavljali akcenat na pobedu. Stvarno, nikada nismo prvo razmišljali o primljenim golovima, a tek onda o pobedi, jer smo i ovako igrali pod pritiskom. Lepo je kada se uz pobedu ne primi gol, ali prioritet su tri boda i prolazak dalje. Rezultati i rekordi nas ne zanimaju, samo pobede i trofeji. Kao što smo protiv Spartaka primili dva, tako smo i u Švajcarskoj primili tri gola. To se desilo zbog naših nekih vezanih grešaka, ali na greškama se uči i dobro je da se sve to dešava pred ovako velike utakmice. Izvukli smo pouke i derbi čekamo svesni na šta treba da obratimo pažnju – objasnio je Đorđević.

Povezana vest:  Riberi: Znate, i mi se umorimo ponekad

Jedan od debitanata u derbiju Milan Vilotić, ističe da u svaku utakmicu Crvena zvezda ide na pobedu, a da se tek onda razmišlja o primljenim golovima. Kako kaže, to što do sada uz pobede nisu primljani ni golovi, sigurno da je pozitivno, ali ipak, sutra da pobedimo sa 11:10, svi će biti presrećni.

-Od prvog dana od kada sam u klubu vlada izvanredna atmosfera, a vrhunac je dostignut sada pred derbi. Kao navijač Zvezde, još od detinjstva, pamtim da skoro nije bila ovoliko iščekivanje i interesovanje za derbi. Mi, kao lideri šampionata, svesni smo uloge u subotnjoj utakmici. Ne bih mogao da kažem ko je favorit, jer se to pitanje ne postavlja pred derbi. Ipak, igramo na našem terenu, gde ni jedna ekipa koja je gostovala nije mogla da sebi garantuje da će se naigrati. Svi smo svesni težine utakmice i šta ona može da nam donese, tako da će svi biti maksimalno spremni da odgovore zadacima. Nadam se da ćemo uz podršku, koju imamo od početka sezone, radovati na kraju utakmice – rekao je Vilotić.