branimir ivanovic vs gre

Ivanović: Za mene nema prijateljskih utakmica

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da je predstojeći duel sa Kolumbijom u Barseloni izuzetno važan jer prethodi meču sa Hrvatskom i dodao da, što se njega tiče, nema prijateljskih, odnosno lakših i težih utakmica.
-Čeka nas teška utakmica protiv izuzetno ozbiljne ekipe. Danas smo ih malo upoznali i videli njihovu snagu. Opet, mi imamo naš stil i naše principe u igri. Ovo je važna provera za nas, iz prostog razloga što je protivnik jako dobar i što je sledeći meč sa Hrvatima jako važan za našu generaciju – rekao je Ivanović na konferenciji za medije u Barseloni.
Ivanović je dodao da nije opterećen činjenicom da Srbija, 41.selekcija na FIFA rang listi, igra protiv trećeplasirane Kolumbije.
-Ne postoje prijateljske, nema lakših i težih utakmica, svaki je protivnik težak i mora da se pristupi na najbolji način. Rang lista ne treba da nas opterećuje. Potrebno je da se ponašamo na terenu onako kako želimo da igramo u budućnosti i napravimo uspeh za tim i zemlju – naglasio je Ivanović.
Prema njegovim rečima, izvestan je napredak mladih igrača u poslednjih 15 meseci, ali i celog tima.
-Mladi momci su mnogo napredovali, i kroz klubove i kroz rad sa selektorom. Sada već imamo ozbiljnu ekipu, sa izraženim stilom igre i filozofijom na terenu, ali možemo još mnogo toga i ne smemo da se zadovoljavamo malim stvarima. Potrebno je da napredujemo i individualno i zajedno, mada ne volim da odvajam mlade i iskusnije, svi smo na terenu jednaki – poručio je defanzivac Čelsija, uz konstaciju da je saradnja sa Žozeom Murinjom za sada odlična i da je sve u najboljem redu.
Zamenik kapitena srpskog državnog tima Aleksandar Kolarov, koji zbog povrede prednje lože gotovo izvesno neće igrati, poručio je da ekipa nema potrebe da se previše opterećuje snagom rivala.
-Kolumbija je dosta dobra, ali mi treba da gledamo u nas i da damo maksimum. Imam problem sa prednjom ložom, ali ako izdržim trening igraću, ako ne, najverovatnije neću – naveo je Kolarov.
I on je naglasio da pozicija na rang listi FIFA ne mora da bude presudna na sutrašnjem meču.
-Ne opterćuejm se statistikom. Igrali smo jake prijateljske utakmice, možda na taj način nismo dobili na rang lsiti, ali smo dobili na iskustvu i neke mlađe igrače. Lepo je biti u Top 5, ali ne opterćujem se time – poručio je Kolarov.
Prijateljska utakmica između Srbije i Kolumbije igra se sutra od 20 sati na Mini stadionu u Barseloni, a glavni sudije biće Španac Havijer Estrada Fernandez.

Povezana vest:  Lampard najbolji strelac Čelsija sa 203 gola