savo milosevic kzn barMilošević: Očekujemo puno i od mlade reprezentacije

Direktor svih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) Savo Milošević rekao je danas da očekuje puno od mlade reprezentacije posebno posle uspeha omladinaca na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.
-Ponoviti uspeh momaka do 19 godina bilo bi više od podviga. Uspehu se možemo nadati jedino ako shvatimo da ne postoje laki i teški protivnici. To podrazumeva da svaki od narednih mečeva, počev od 5. septembra i meča sa Kiprom moramo maksimalno ozbiljno da shvatimo – rekao je Milošević.
On je dodao da igrače očekuje izuzetno težak kvalifikacioni ciklus.
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije odigraće sutra od 18 sati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Makedonije na stadionu Metalca u Gornjem Milanovcu.
Od početka 2013. godine to će biti šesti meč srpske reprezentacije koja se priprema za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine. U prethodnih pet izabranici selektora Radovana Ćurčića zabeležili su tri remija i po jednu pobedu i poraz.
-U odličnom raspoloženju dočekujemo sutrašnji duel sa Makedoncima. Očekujem sjajnu atmosferu na tribinama i verujem da možemo da zabeležimo prvu pobedu pred našom publikom s obzirom da smo prethodnih pet mečeva u 2013. godini odigrali u gostima – rekao je Ćurčić.
Mladi fudbaleri igraće u kvalifikacijama za EP u Češkoj u Grupi devet, protiv selekcija Italije, Belgije, Kipra i Severne Irske.
-Veoma teške rivale imaćemo u reprezentacijama Italije i Belgije, ali ako želimo da se plasiramo na prvenstvo starog kontinenta sa ogromnim motivom, željom i ozbiljnošću moramo da odigramo i utakmice sa preostalim protivnicima u grupi – dodao je Ćurčić.

Povezana vest:  Ministarstvo i FSS posetili gradilište Kuće fudbala