uefa logo copy

I Fifa traži objašnjenje od Rusije o antigej zakonu

Svetska fudbalska federacija (Fifa) zatražila je danas od vlasti u Rusiji, koja će biti organizator Svetskog prvenstva 2018. godine, razjašnjenje i dodatne detalje o antigej zakonu. Zakon koji je u junu potpisao predsednik Rusije Vladimir Putin, zabranjuje „propagandu netradicionalnih seksualnih odnosa“, a učesnicima i organizatorima gej parada propisuje novčane kazne.
Taj zakon je izazvao oštre međunarodne reakcije, a brojne organizacije i pojedinci pozvali su i na bojkot Zimskih Olimpijskih igara u Šočiji koje se održavaju od 7. do 23. februara 2014.  Dodatno pojašnjenje zakona, pre Fife, zatražio je i Međunardoni olimpijski komitet. 
-Fifa je zatražila od ruskih vlasti razjašnjenje i više detalja o tom novom zakonu. Rusija se obavezala da obezbedi sigurnost svim posetiocima tokom šampionata. Fifa veruje da će domaćin Svetskog prvenstva 2018. godine to obećanje i ispuniti – navodi se u saopštenju svetske fudbalske organizacije. 
Rusija je izabrana za domaćina Mondijala 2010. godine u trci s Britanijom i zajedničkim kanidaturama Španije i Portugala i Holandije i Belgije. 

Povezana vest:  Moreira i Abubakar Oumaru lakše povređeni