uefa champions leaguePAOK igra baraž za Ligu šampiona umesto Metalista

Grčki klub PAOK iz Soluna igraće umesto ukrajinskog Metalista iz Harkova baraž za učešće u Ligi šampiona, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).
Ranije danas UEFA je izbacila Metalist iz daljih kvalifikacija za Ligu šampiona zbog učešća klupskog zvaničnika u nameštanju utakmica nacionalnog prvenstva 2008. godine.
Postupak protiv Metalista UEFA je pokrenla početkom meseca, kada je definitivno utvrđeno da je njegov sportski direktor Jevhen Krasnjikov bio umešan u nameštanje utakmica.
„Ova odluka je konačna. Komisija za žalbe pažljivo je analizirala izjave i dokumenta podneta od strane kluba, kao i izjave disciplinskog inspektora UEFA i odlučila da Metalist diskvalifikuje iz takmičenja 2013/2014“, saopštila je URFA.
Sud za arbitražu u sportu ranije je odbio žalbu Krasnjikova na petogodišnju zabranu bavljenja fudbalom i potvrdio odluku ukrajinskog saveza da je bio umešan u nameštanje prvenstvene utakmice protiv Karpatija iz Lavova u aprilu 2008.
Metalist je ove sezone takmičenje u Evropi počeo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a u trećem kolu eliminisao je grčki PAOK.
Grčki klub će tako, umesto Ukrajinaca, igrati baraž za elitno takmičenje protiv nemačkog Šalkea u dvomeču 21. i 27. avgusta.
Na ovu odluku UEFA Metalist ima pravo da uloži žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Povezana vest:  Infantino: Fudbaleri da uče od žena ponašanje na terenu