Slavisa Stojanovic press

Stojanović: Ispucali smo sve kredite

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je danas da njegova ekipa, nakon eliminacije iz Evrope i poraza od Javora na startu Superlige, nema više prava na kiks zbog čega je pobeda jedina opcija u subotu na meču drugog kola sa Jagodinom.
-Naša očekivanja su jasna, mi smo u Ivanjici ispucali svoj kredit za ovu jesen i zato nemamo izbora. Uz svo poštovanje prema Jagodini, koja je dobra ekipa, ništa drugo osim pobede ne dolazi u ozbir – rekao je Stojanović na konferenciji za novinare na Marakani.
On je dodao da je Nikola Mijailović juče odradio prvi trening posle povrede i da će sa njim razgovarati da li može da igra protiv Jagodine.
-Mrđa je takođe prvi put trenirao, a Ifeani Onjilo odradio dva treninga. Naravno čekamo i sertifikate za ostala pojačanja, koja bi trebalo da stignu u toku dana – rekao je Stojanović.
Trener crveno-belih poručio je da sa mnogo respekta dočekuje meč protiv Jagodinaca.
-To je kvalitetna ekipa, koja već duže vreme igra zajedno. Dobro su vođeni sa klupe, gledao sam njihove mečeve sa ruskim Rubinom u kvalifikacijama za Ligu Evrope i zato sa mnogo respekta ulazimo u ovaj meč – kazao je Stojanović.
Stojanović je dodao da mu nije lako da radi s obzirom da još nema jasnu situacija oko igračkog kadra, ali da to nije alibi za naredne utakmice.
-Igrači u Ivanjici nisu shvatili ozbiljnost situacije i težinu dresa koji nose. Ništa nam ne vredi ako tokom nedelje dobro treniramo, a onda ne odigramo utakmicu na pravi način. Mečevi su ogledalo našeg rada – istakao je Stojanović.
Fudbaler Marko Vešović naglasio je da je došlo vreme da Zvezda osvoji prva tri boda u prvenstvu.
-Više nemamo pravo na kiks, mislim da sada svi shvatamo ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo. Jagodina je nezgodan rival, ne treba zaboraviti da su nam prošle godine uzeli tri boda u Beogradu – rekao je Vešović.
Meč između Crvene zvezde i Jagodine počeće sutra u 18.05 na Marakani, sa pet minuta zakašnjenja u odnosu na prvobitni termin u znak protesta protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.

Povezana vest:  Barselona bez problema do bodova, Mesi dvostruki strelac