dodic

Dodić: Neće nam manjkati hrabrosti da ubacimo Rajkovića

Trener fudbalera Jagodine Mladen Dodić rekao je danas da mu neće manjkati hrabrosti da novom reprezentativcu Srbije, 17-godišnjem golmanu Predragu Rajkoviću pruži potrebnu minutažu.
-Rajković će imati svoju minutažu, ali sa mladim igračima treba biti strpljiv. Sigurno je da nam neće manjkati hrabrosti da on dobije minutažu koja je potrebna za njegov dalji napredak – rekao je Dodić.
Konkurencija Rajkoviću na golu Jagodine biće iskusni 32-godišnji Anđelko Đuričić, koji je tokom karijere četiri puta nosio reprezentativni dres Srbije. 
-Imamo dva odlična golmana, jednog iskusnijeg i drugog koji je perspektiva, ne samo Jagodine, nego i srpske reprezentacije – naveo je trener superligaša iz Jagodine. 
Rajković je prošao sve reprezentativne selekcije Srbije, a prošlog meseca je s omladinskim timom osvojio Evropsko prvenstvo u Litvaniji. On je posle toga dobio poziv selektora A reprezentacije Siniše Mihajlovića i debitovao u prijateljskoj utakmici protiv Kolumbije. Mladi golman je u meču koji je odigran u Barseloni ušao u igru u 82. umesto Damira Kahrimana, ali je sedam minuta kasnije primio gol. 
-Nisam se razočarao zbog toga, ali mi je krivo, i njemu je… Bitnije od svega je da je dobro reagovao u toj situaciji i da je u ovim godinama debitovao za reprezentaciju, što je zaslužio svojim odbranama na Evropskom prvenstvu i svojim dosadašnjim radom, kako u reprezentacijama, tako i u dresu Jagodine – rekao je Dodić.
Rajkovićev trener u Jagodini je kazao da uvek postoji opasnost da mladi fudbaler „poleti“, ali da svi u klubu maksimalno vode računa o njemu, kako na terenu, tako i van njega. 
-Rajković je pokazao psihološku stabilnost i učinićemo sve da mu pomognemo da čvrsto ostane na zemlji i da permanentno napreduje u karijeri – rekao je Dodić. 
Dodić, ipak, nije želeo da otkrije da li će 17-godišnji Rajković biti na golu u sutrašnjoj utakmici protiv Crvene zvezde.
-Odgovor na to pitanje dobićete pred početak utakmice – nasmejano je rekao Dodić. 
Rajković je prošle sezone dva puta nastupio za Jagodinu u Super ligi, a na golu u prvom kolu, u prošlonedeljnom porazu od Napretka sa 2:0, stajao je Đuričić. 

Povezana vest:  Arteta veran Evertonu