Carlo AncelottiAnćeloti: Osvajanje LŠ glavni cilj ove sezone

Trener fudbalera madridskog Reala Karlo Anćeloti rekao je danas da je glavni cilj njegovog kluba ove sezone osvajanje pehara Lige šampiona.
Real je sa devet trofeja rekorder po broju osvojenih titula, a poslednji put na krov „Starog kontinenta“ popeo se 2002. godine.
-Svi u Madridu su fokusirani na osvajanje evropskog trofeja. To je glavni cilje za sve Madridiste. Real nije igrao u finalu Lige šampiona od 2002. što je neverovatan podatak. Mislim da je to previše za klub takvog renomea – rekao je Anćeloti za Korijere delo Sport.
On je dodao da „kraljevski klub“ ima odlične fudbalere i da ne namerava da kopira stil igre koji gaji glavni rival Barselona.
-Barselona ima svoju filozofiju igre i oni su na okupu već duže vreme. Real ima drugačije fudbalere sa posebnim stilom. Želja nam je da igramo napadački fudbal i priuštimo publici spektakl na stadionima – rekao je Anćeloti.
Bivši trener Pari Sen Žermena istakao je da najviše očekuje od Portugalca Kristijana Ronalda, koji je motivisan da prikaže bolje partije.
-Njegov uspeh je uspeh Madrida. Počeo je dobro i svi u klubu, a posebno on, motivisani su da prikažu bolju igru nego prošle sezone – zaključio je Anćeloti.
Fudbaleri Reala u prvom kolu Primere sutra od 21 sat na Santajgo Bernabeu dočekuju Betis.

Povezana vest:  Argentinski sudija optužio klubove za nameštanje utakmica