Alessandro Del Piero SydneyDel Pjero: Odlazak iz Juventusa je ostavio posledice

Legendarni fudbaler Juventusa Alesandro Del Pjero rekao je danas da je za njega odlazak iz voljenog kluba predstavljao traumatično iskustvo.
Del Pjero je u Sidnej prešao 2012. godine pošto uprava Juventusa nije želela da produži ugovor sa fudbalerom, koji je dres torinskog kluba nosio 19 sezona.
-Moj odlazak iz Juventusa je bio traumatičan i ostavio je posledice. Ne želim nikoga da delim, svi koji navijaju za Juve, mogu takođe da bodre Sidnej – rekao je Del Pjero za italjinske medije.
Njegov dres sa brojem 10 od ove sezone nosiće Argentinac Karlos Tevez, koji je stigao iz Mančester Sitija.
-Bivši saigrači su mi rekli da će dres sa brojem 10 uvek biti moj. Zahvalan sam im na tome, Arturo Vidal, Andrea Pirlo, Klaudio Markizio i Đanluiđi Bufon nisu hteli da ga uzmu, iako su mogli – dodao je Del Pjero.
On se osvrnuo i na šanse torinskih crno-belih u predstojećoj sezoni.
-Juventus je u prošlosti imao jedan cilj, a to je Liga šampioma, koji je iz igrača crpio dosta energije. Ekipa sada ima po dva fudbalera na svakoj poziciji, čak šest napadača i trener može da bira. Ovaj tim je u stanju da osvoji treću uzastopnu titulu u Seriji A i umeša se u borbu za trofej Lige šampiona – poručio je 38-godišnji fudbaler.
Del Pjero je u dresu Juventusa odigrao 705 utakmica i postigao 290 golova, a sa „Starom damom“ je osvojio 16 trofeja, od čega šest titula prvaka i jednu Ligu šampiona (1996).

Povezana vest:  Anži i dalje bez evropskih mečeva kod kuće