FSS logo

FSS: Zbog ponašanja klubova preti anarhija

Fudbalski savez Srbije (FSS) zatražio je danas od Zajednice Superligaša reakciju povodom kašnjenja pojedinih utakmica u drugom kolu nacionalnog prvenstva i naveo da takvi potezi mogu da dovedu do anarhije u takmičenju.
-FSS zahteva od Zajednice energičnu i hitnu reakciju, kako bi se utakmice u našem najelitnijem takmičenju odigravale u predviđenim vremenima i čime bi se sačuvao integritet čitavog takmičenja. Očekuje se i iniciranje disciplinskih postupaka prema klubovima koji su učinili navedene prekršaje, a kako bi se zaštitila većina klubova koja je poštovala propise – navodi se u saopštenju FSS.
Prošlog vikenda nekoliko utakmica drugog kola Superlige kasnilo je pet minuta u znak protesta protiv predsednika FSS Tomislava Karadžića.
-Nažalost, odlaganjem vremena početka utakmica od strane pojedinih klubova, ozbiljno je narušen integritet takmičenja i otvorena mogućnost da ubuduće, pogrešnim tumačenjem člana 47. Pravilnika o takmičenju FSS dođe do potpune anarhije u pogledu vremena početka utakmica – ističe se u saopštenju.
FSS je podsetio i da se slični slučajevi na utakmicama u organizaciji UEFA ovakvi incidenti prijavljuju kroz delegatske izveštaje i da su predmet oštrih disciplinskih sankcija nadležnih organa UEFA.
FSS je istakao i da se zalaže da svi članovi te fudbalske organizacije mogu slobodno da izraze svoje mišljenje i stavove.
– Naravno, zalažemo se da se to radi u okviru sistema, principa i pravila koji su utvrđeni u najvišem pravnom aktu naše organizacije – Statutu FSS. Događajima koji su registrovani u drugom kolu Superlige, apsolutno nema mesta u sistemu fudbalskog sporta, kako u Srbiji, tako i na međunarodnoj sceni – zaključuje se u saopštenju.

Povezana vest:  Igrači Zvezde doputovali u Sloveniju na drugi deo priprema