Martino: Mesija da odmaramo kad god možemo

Trener fudbalera Barselone Herardo Martino rekao je da će svog najboljeg igrača Lionela Mesija odmarati kad god se bude ukazala prilika.
Aktuelni prvak Španije na spektakularan način započeo je sezonu savladavši u nedelju Levante sa 7:0, a Martino je u 71. minutu meča zamenio Mesija Inijestom, što je Argentincu bila prva zamena u Primeri još od sezone 2010/2011.
-Njemu je potreban odmor i dobijaće ga kad god se ukaže prilika za to. Razgovarao sam s Mesijem, sve je shvatio, on je inteligentan. Naravno da ga neću menjati na važnim utakmicama, ali ovog puta prilika se ukazala i iskoristili smo je – rekao je Martino španskim novinarima.
Mesi je protiv Levantea postigao dva gola, nakon što je uoči sezone propustio dve prijateljske utakmice zbog lakše povrede mišića.
Brazilac Nejmar na jučerašnjem meču nije bio medju starterima, a u igru je ušao u 64. minutu zamenivši Aleksisa Sančeza.
-Što se Nejmara tiče, moramo postepeno da ga uvodimo u sistem. Potrebno je strpljenje, bilo bi najgore kada bi ga na brzinu gurnuli u vatru – kazao je Martino, dodajući da bolji debi u Primeri na klupi Barselone „nije mogao ni da zamisli“.

Povezana vest:  Gvardiola: Vodiću Bajern i naredne sezone