tole karadzic 7

Čovićevih 20 pitanja za Karadžića

Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović postavio je danas 20 pitanja Tomislavu Karadžiću kao odgovor na saopštenje predsednika FŠ, u kojem je izneo mnogo optužbi na njegov, ali i na račun vodećih ljudi creno-belih.
Čović je upitao Karadžića gde je boravio tokom 1961. godine, kao i da li je tačno da mu je boravak u jednoj ustanovi smanjen sa 18 na šest meseci.Funkcioner crveno-belih upitao se i da li ime te ustanove ima četiri slova, prvo je S, a poslednje Ž.
Čović se zapitao i da li je tačno da je Karadžić kao „uspešan privrednik“ krajem 80-tih godina prošlog veka uništio giganta mesne industrije „29. novembar“ iz Subotice i firmu „Kožateks“. 
On je od Karadžića zatražio i da kaže ko mu je iz bezbednosnih struktura nekadašnje zemlje i zašto omogućio da se obogati tokom sankcija na graničnim prelazima „Kelebija“ i „Horgoš“.
Čović je upitao i u kakvom stanju je Karadžić ostavio subotički Spartak i na koji način je ovaj klub 1999. godine ostao u prvoj ligi nekadašnje države.
Potpredsednik Zvezde je optužio Karadžića da su ga u njegovoj „bazi“, Fudbalskom savezu Vojvodine oterali jajima i upitao ga gde je zaradio desetine miliona evra.
Čović je zatražio od predsednika FŠ da kaže i gde se trenutno nalaze njegovi bliski saradnici i funkcioneri nacionalnog saveza Dragan Đorđević i Predrag Petričević i zašto „svojata“ izgradnju Kuće fudbala u Staroj Pazovi, kada se zna da je izgrađen sredstvima UEFA i FIFA uz saradnju sa ministarstvom za sport i republikom Srbijom. 
Funkcioner Zvezde upitao je Karadžića da kaže koliko je zaista koštala izgradnja Kuće fudbala, ko su bili izvođači i kako su povezani sa prvim čovekom FŠ.
Čović zanima i zašto je većina članova UO preduzeća „Kuća fudbala“ podnelo ostavke tokom izgradnje zdanja u Staroj Pazovi.
Potpredsednik Zvezde upitao je i na kom mestu FIFA rang liste je bila reprezentacija kada ju je preuzeo Karadžić i da li čita strane medije koji ozbiljno dovode u sumnju regularnost Superlige.
Čović je zatražio od Karadžića i da odgovori što se sada poziva na propise UEFA koji ne dozvoljavaju upliv politike u fudbal, a svaki put se pozivao na političare kada mu je bila ugrožena funkcija. 
Čović je pitao i zašto Karadžić svoja saznanja o dešavanjima u Zvezdi u prethodnom periodu nije podelio sa srpskom policijom i dali je pročitao finansijski izveštaj o nastanku duga u tom klubu od 1991. godine do danas.
Funkcioner Zvezde zapitao se i ko je Karadžiću spremio netačne podatke o ljudima koji vode crveno-bele i pomenuo izvesnog Batu, koji se prema Čovićevim rečima istakao u prošlosti podmetanjem raznih zaštićenih i svedoka saradnika.
Čović je pitao Karadžića zašto mu odgovara višegodišnje slabo stanje u Zvezdi, ako mu je stalo do tog kluba, i zašto nije prisustvovao dodelama pehara u završnicama nacionalnog kupa.
Potpredsednik Zvezde upitao je i sa kim sa Karadžić sastao u ponedeljak uveče i optužio ga za razjedivanjavanje uprave crveno-belih.
Čović je u saopštenju dodao da je Karadžićevo saopštenje shvatio kao „labudovu pesmu“ i da je svaka dalja komunikacija sa njim suvišna.
Fudbalski klub Crvena zvezda pre desetak dana zatražio je ostavku Karadžića zbog lošeg rada FŠ i sudijske organizacije, a povod za takvu reakciju bilo je deljenje pravde na meču Partizan – Novi Pazar (4:3) u prvom kolu Superlige.
Nakon toga, u drugom kolu Superlige, prošlog vikenda, nekoliko utakmica počelo je sa pet minuta zakašnjenja u znak protesta protiv Karadžića.

Povezana vest:  Lalatović: Uz dobru igru do nova tri boda