Robert LewandowskiLevandovski: Rešio sam nesuglasice sa upravom

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Robert Levandovski rekao je danas da je rešio nesuglasice sa upravom kluba oko neuspešnog transfera u Bajern iz Minhena. Levandovski je tokom prelaznog roka želeo da pređe u Bajren, ali mu je uprava Borusije to zabranila, pošto njegov ugovor sa klubom ističe sledeće godine.
-Ostaću u Dortmundu još godinu dana. Ostavili smo po strani sve nesuglasice i raščistili situaciju. Načinjene su greške, ali slučaj je završen – rekao je Levandovski za list Bild.
-Pogrešio sam u početku. Mislio sam da mi dozvoljavaju da odem. Bio sam razočaran i ljut. Ali, sada je sve mirno. Uvek sa govorio da ću poštovati ugovor – dodao je on.
Iz Borusije je saopšteno da je prošle nedelje povećana plata Levandovskom, na osnovu njegovih nastupa u prošloj sezoni.
-Tačno je da smo njegova primanja prilagodili njegovom doprinosu rezultatima u prošloj sezoni. To smo mesecima nameravali da uradimo – rekao je direktor Borusije Hans Joakim Vacke, ali nije želeo da otkrije kolika će biti godišnja plata poljskog reprezentativca.
Nemački mediji preneli su da je Levandovskom povećana plata sa 1,5 na pet miliona evra godišnje. Levandovski je prošle godine postigao 24 golova u prvenstvu i 10 u Ligi šampiona.

Povezana vest:  Veliko interesovanje za Gruziju, prodato skoro 30.000 ulaznica