skolariSkolari vratio Majkona i Ramireša u reprezentaciju

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Luis Felipe Skolari uvrstio je u sastav veterana Majkona i Čelsijevog igrača sredine terena Ramireša za prijateljske utakmice u septembru protiv Australije i Portugalije.
Tridesetdvogodišnji Majkon, koji je ovog leta napustio Mančester Siti i prešao u Romu, bio je starter na šampionatu sveta 2010, ali je izgubio mesto u nacionalnom timu, dok Ramireš nije igrao na Kupu konfederacija u junu zbog nediscipline.
„Imam informacije da Majkon radi veoma dobro i da je zadovoljavajućoj formi. Pozvali smo ga za ove prijateljske mečeve kako bi se uverili da li može da ispuni zahteve i igra za reprezentaciju od sada“, rekao je Skolari, koji je pouzdanog defanzivca pozvao prvi put otkako je ponovo preuzeo kormilo državnog tima.
Selektor petostrukih prvaka sveta i ovog puta sa spiska je izostavio Ronaldnija i Kaku.
Brazl u prijateljskim utakmicama dočekuje 7. septembra Australiju u Braziliji, a tri dana kasnije igra protiv Portugalije u Bostonu.
Za te mečeve Skolari je pozvao sledeće igrače:
Golmani: Žulio Cezar (Kvins Park Rendžers), Žeferson (Botafogo).
Odbrana: Tijago Silva (Pari Sen Žermen), David Luiz (Čelsi), Dante (Bajern Minhen), Enrike (Palmeiras), Danijel Alveš (Barselona), Majkon (Roma), Marselo (Real Madrid), Maksvel (Pari Sen Žermen).
Sredina terena: Fernando (Šahtjor Donjeck), Ernaneš (Lacio), Luiz Gustavo (Bajern Minhen), Paulinjo (Totenhem), Oskar (Čelsi), Ramireš (Čelsi), Lukaš (Pari Sen Žermen).
Napadači: Hulk (Zenit), Bernard (Atletiko Mineiro), Fred (Fluminense), Nejmar (Barselona), Žo (Atletiko Mineiro).

Povezana vest:  EURO 2012, Najmanje 10 povređenih u tučama poljskih i ruskih huligana