jelensuperliga logo

SUPERLIGA SRBIJE

Partizan dočekuje Kragujevčane, Zvezda u Kruševcu

Utakmicama trećeg kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, ekipa Partizana dočekuje Radnički iz Kragujevca, dok Crvena zvezda gostuje kruševačkom Napretku. Kao i prošle nedelje, glavno pitanje je da li će i koliko ekipa ponovo kasniti prilikom izlaska na teren u znak protesta protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.
Branilac titule Partizan, u četvrtak je konačno zabeležio pobedu u Evropi, protiv švajcarskog Tuna i sada sa malo više optimizma može da dočeka nastavak Superlige.
Ipak, izabranici Vuka Rašovića ostali su dužni navijačima iz prošlog kola, pošto su se iz Niša, sa gostovanja tamošnjem Radničkom vratili sa samo jednim osvojenim bodom.
Ekipa Crvene zvezde odlazi u Kruševac, u kojem posle nekoliko godina navijači ponovo mogu da gledaju srpske superligaše.
Crveno-beli su u prošlom kolu savladali Jagodinu kod kuće sa 2:1, a pokazali su dva potpuno različita lica. U prvom delu meča Zvezda je igrala zaista najbolji fudbal u dosadašnjem toku sezone, ali je u nastavku potpuno pala.
Priliku da zaigra prvi put u crveno-belom dresu mogao bi da dobije peruanski štoper Migel Arauho.
Ekipa Vojvodine u poslednjem meču u kvalifikacijama za Ligu Evrope odigrala je nerešeno u Novom Sadu protiv moldavskog Šerifa.
Novosađani su u prva dva kola Superlige razočarali svoje navijače, pošto su osvojili samo dva boda. Šansu da poprave sliku u trećem kolu imaće protiv subotičkog Spartaka u malom vojvođanskom derbiju.
Povratnik u Superligu i jedina ekipa sa maksimalnih šest bodova do sada, Čukarički gostuje OFK Beogradu, dok će osvajač Kupa Srbije, Jagodina ugostiti Donji Srem.
Fudbaleri Slobode u Užicu će dočekati Novi Pazar, Rad će na Banjici odmeriti snage sa niškim Radničkim, dok će Javor u Ivanjici ugostiti ekipu Voždovca.
Parovi trećeg kola:
U subotu igraju: Rad – Radnički Niš (17), Sloboda – Novi Pazar (17), OFK Beograd – Čukarički (17), Javor – Voždovac (17), Napredak – Crvena zvezda (19), Jagodina – Donji Srem (20).
U nedalju se sastaju: Partizan – Radnički Kragujevac (19) i Vojvodina – Spartak (20.30).
TABELA: Čukarički 6, Javor 4, Radnički Niš 4, Partizan 4, Spartak 4, Napredak 3, Novi Pazar 3, Crvena zvezda 3, Radnički Kragujevac 3, itd.

Povezana vest:  31. KOLO BUNDENS LIGE, Šalke nastavio pritisak na Bajern