NAPREDAK-ZVEZDA 09Pečnik za pobedu Zvezde u Kruševcu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Kruševcu ekipu Napretka sa 1:0 u utakmici trećeg kola Superlige Srbije.
Strelac jedinog pogotka na meču bio je slovenački internacionalac Nejc Pečnik u 20. minutu.
Ipak, fudbal je ponovo pao u drugi plan, a u centru pažnje bio je protest protiv nacionalnog fudbalskog saveza, ali i ponašanje navijača Crvene zvezde.
Ovaj meč, kao i prethodna četiri koja su odigrana danas, kasnio je šest minuta u znak protesta protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislava Karadžića.
Zbog toga je glavni sudija Boško Jovanetić pre izlaska igrača na teren pokazao žute kartone kapitenima Nenadu Mirosavljeviću i Nenadu Milijašu.
Početak drugog poluvremena takodje je kasnio 15-ak minuta.
Prvi uzrok tome bio je potez navijača Zvezde koji su ubacivali konfete na teren, a zatim uvredljivo skandirali na račun sudija.
Na kraju su postavili i parolu „Mažiću, istina boli?“, a arbitar Jovanetić odlučio je, u dogovoru sa saradnicima, da se meč ipak nastavi.
Parola koju su navijači Zvezde postavili bila je namenjena sudiji Miloradu Mažiću koji je prošle nedelje delio pravdu na meču crveno-belih i Jagodine.
On je tada prekinuo meč na nekoliko minuta, pošto su navijači Zvezde okačili transparent na kojem je pisalo „Sudijska organizacija – kriminalna formacija“.
Kada je u pitanju fudbal, početak večerašnjeg meča pripao je Napretku, a zatim je Zvezda uspela da „smiri“ domaćina i preuzme kontrolu na terenu.
Kruševljani su svoje prilike propustili u prvih 20 minuta, kada je iskusni Mirosavljević čak četiri puta bio u prilici da savlada golmana gostiju Bobana Bajkovića. Pokušala je Zvezda posle toga da uzvrati preko kapitena Milijaša, ali bez uspeha.
Rezultati i strelci u trećem kolu:
Rad – Radnički Niš 0:2 (Pauljević 51, 82)
Sloboda – Novi Pazar 0:0
OFK Beograd – Čukarički 1:2 (Škrbić 69 – Stojiljković 25, Sekulić 50)
Javor – Voždovac 0:2 (Marušić 48, Ožegović 82)
Napredak – Crvena zvezda 0:1 (Pečnik 20)
Od 20 sati igraju Jagodina – Donji Srem
Sutra:
Partizan – Radnički Kragujevac
Vojvodina – Spartak
TABELA: Čukarički 9, Radnički Niš 7, Crvena zvezda 6, Partizan 4, Voždovac 4, Spartak 4, Javor 4, Novi Pazar 4, itd.

Povezana vest:  Hamburg pušta Jarolima na zimu