partizan radnicki 1923 1

Partizan ubedljiv protiv Radničkog 1923

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Beogradu kragujevački Radnički 1923 sa 5:1 i tako došli na drugo mesto tabele posle trećeg kola Super lige Srbije. Jedan deo meča odigran je po velikom pljusku, tako da je u prvom poluvremenu bilo mnogo grešaka. Šestostruki uzastopni šampion bio je dominantan, dok je Radnički krenuo u napad tek posle trećeg primljenog gola, a u tim naletima imao je i jedan neiskorišćen penal. 
Strelci za Partizan bili su Ismael Fofana u 17, Vladimir Volkov u 35, Nikola Ninković u 51, Andrija Živković u 83. i Aleksandar Mitrović u 89. minutu. Gol za Radnički postigao je Slavko Marić u 58. minutu.
Pljusak na stadionu Partizana počeo je oko 15 minuta pre meča, a trajao je otprilike do 35. Utakmicu je gledalo oko hiljadu i po ljudi. Crno-beli su bili potpuno ofanzivni u prvom poluvremenu, u kome Radnički nije uputio nijedan udarac ka golu. 
Partizan je poveo posle prodora Ninkovića po desnoj strani I centaršuta u šesneasterac, gde je Fofana bio usamljen i samo je ćušnuo loptu u mrežu Ognjena Čančarevića.  Ninković je ponovo „napravio“ gol u 35 minutu, kada je izveo korner sa leve strane, a Volkov je glavom povisio na 2:0. 
Ninković je konačno dobio priliku da se upiše u strelce, u 51. minutu, ali je to učinio tek iz drugog pokušaja. Miloš Tintor je u svom šesnaestercu s leđa srušio Filipa Malbašića, a Čančarević je odbranio penal Ninkoviću, ali je igrač Partizana uhvatio odbitak i povisio na 3:0. 
Tada je konačno Radnički počeo da napada. Imao je jednu šansu, a najveću je propustio u 55. minutu, kada Bojan Berić nije iskoristio penal. Marić je, međutim, u 58. minutu sjajno šutirao i sa oko 25 metara savladao Vladimira Stojkovića. 
U finišu meča se šutem iz daljine upisao i Živković, da bi konačni rezultat postigao Mitrović, iskoristivši grešku odbrane Radničkog. 

Povezana vest:  Hodžson: Kol će teško da ide na Mundijal