tole karadzic 1

Džajić: Očekivana odluka Karadžića

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je da je odluka o povlačenju predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića očekivana i da su iz zahteva za njegovim smenjivanjem samo dobre namere Crvene zvezde.
-Ovakav epilog je po meni lično i očekivan, takva su ‘pravila’ u sportu kada postoji nezadovoljna strana. Mi smo ukazivali na greške i na trenutno stanje u domaćem fudbalu, koji je iz godine u godinu padao na lestvici. Neke stvari moraju da se iskorene i da bi ostvarili napredak na svim poljima – rekao je Džajić.
Prema njegovim rečima, širio se broj nezadovoljnih klubova u Srbiji.
-Jasno je da se moralo na neki način izaći iz začaranog kruga da se više ne skreće pažnja na stvari koje su manje bitne od samog fudbala – rekao je predsednik FK Crvena zvezda.
Džajić je dodao da očekuje mirniji nastavak sezone.
-Smiriće se navijači na tribinama i posvetiće se praćenju dešavanja na terenu, a ostaje nam da se borimo da sezona bude regularna u svakom pogledu. Ne bih nama pripisivao pobedu ili neke zasluge i smatram da smo imali samo dobre namere i čvrste dokaze – naveo je on.
Predsednik FK Crvena zvezda nije precizirao da li će njegov klub imati kandidata za prvog čoveka FS S.
-Razgovaraćemo i onda izneti jasne stavove. Sada je rano da bilo kakve naredne korake prejudiciramo, a ima svakako dovoljno vremena do Skupštine Fudbalskog saveza da se sve izvaga – rekao je na kraju Džajić.
Karadžić je juče najavio da će se povući u decembru. Tome je prethodio rat saopštenjima sa Crvenom zvezdom u kome su iznete brojne optužbe za umešanost u kriminal. Zvezda je predvodila klubove koji su od početka sezone tražili smenjivanje Karadzića.

Povezana vest:  Kaka: Mislim da ću ostati u Realu