FUDBALSKA-LOPTAARGENTINA LIGA

Independiente pao na 4. mesto

 

Smena na čelu tabele i rekord Martina Palerma obeležili su 14. kolo argentinskog fudbalskohg prvenstva Klausure. Dojučerašnji lider šampionata, Independiente, sa 1. je pao na 4. mesto, dok je 36.godišnji Palermo postao najbolji strelac u istoriji najpopularnijeg argentinskog kluba – Boke Juniors. Poraz Independientea protiv San Lorenca (0:1) iskoristili su njegovi najbljiži pratioci Godoj Kruz, Argentinos Juniors i Estudiantes.

Povezana vest:  Konte: Iznenadio me je Juventus

Godoj Kruz je deklasirao Tigre sa 6:2, a briljirao je trostruki strelac Rodrigo Salinas. Uz njega protivničku mrežu zatresli su još Dutari, Sinjali i Vega.

Ubedljiv je bio i Estudiantes protiv Rasing Kluba (4:0), baš kao i Argentinos Juniors protiv Kolona (3:1).

U Argentini se, ipak, najviše priča o Palermu koji je sa dva gola doprineo ubedljivoj pobedi Boke protiv Arsenala (4:0) i postao najefikasniji igrač u istoriji kluba sa 220 pogodaka. Do utakmice sa Arsenalom Palermo je delio prvo mesto na listi najefikasnijih sa Robertom Ćurom, koji je dres Boke Juniors nosio u periodu od 1929. do 1938. godine i u tom intervalu 218 puta zatresao protivničku mrežu.

Povezana vest:  Igor Štimac novi selektor hrvatske reprezentacije

Posle 14. kola Klausure na tabeli vode Godoj Kruz i Argentinos Juniors sa po 28 bodova. Slede Estudiantes i Independiente sa po 27, Banfild 23, Urakan 22, itd.